Lyt til artiklen

Andreas Bjelland kalder det mærkeligt at vide, at han koster en formue for interesserede klubber

Tre ud af fire mulige gange har Andreas Bjelland dannet midterforsvar med Simon Kjær i landsholdet EM kvalkampe.

Daniel Agger har hidtil kun spillet mod Portugal i Parken i denne kvalifikationsrunde. Og Bjelland har afløst med stort format, så man næsten begynder at tale om, hvorvidt Aggers plads kan være i fare.

BT har spurgt Andreas Bjelland til fremtiden på landsholdet, Twentes prisskilt, da Mainz bød i sommer, og forskrækkelsen forleden med vejrtrækningsproblemer.

Klar til Aggers plads

- Man kan vel godt sige, at man håber, det bliver ens plads. Jeg er helt med på, at det er kaptajnens plads, men jeg har ikke noget imod at sige, at det gerne må blive min på sigt. Jeg knokler på, og kan ikke gøre andet end at levere, når jeg spiller på landsholdet.

Prisskilt på 40 mio. kr.

- Sådan er det i den her verden. Du er et produkt, som klubben har givet penge for, og som de også gerne vil tjene på, at de har udviklet yderligere. Hvis de mener, at jeg koster så meget, så må det være, fordi de mener, at jeg har en høj værdi for klubben og holdet. Men det er lidt mærkeligt at vide, at man koster rigtig mange penge og er et slags produkt, som en vare i supermarkedet.

Hvis Mainz byder igen

- Bundesligaen vil helt sikkert være et skridt op. Jeg føler, at jeg er klar til at spille i en bedre liga og blive testet mod de allerbedste hver weekend. Mainz vil selvfølgelig være interessant, og jeg kender Kasper som var træner for mig i FC Nordsjælland, men lad os nu se. Jeg vil ikke lægge mig fast på noget som helst.

Fremtiden i Twente

- Jeg har det jo rigtig godt i Twente og i Holland, hvor jeg har været i to og et halvt år. Selvfølgelig har jeg også en alder, hvor jeg godt vil udvikle mig ved at spille i en af de bedste ligaer. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg forlænger med Twente, og så har jeg halvandet år tilbage af min kontrakt. Så det er lidt op til dem, om jeg skal blive der kontrakten ud, og det vil jeg heller ikke se som noget problem.

Vejrtrækningsproblemer

- Jeg havde følt mig lidt halvsløj og influenzaramt før en ligakamp, og så fik jeg lidt problemer med at trække vejret. Men da jeg kom ind i omklædningsrummet, og pulsen kom ned, så fik lægestaben ro på. Jeg så godt, at træneren sagde, at der var panik, men det handlede nok også om, at han skulle skifte rundt så tæt på kamp. Det værste var nok bekymringen over, hvad jeg fejlede, men alle test pegede kun på en virusinfektion, så det var en lettelse.