Sepp Piontek besøgte Richard Møller Nielsen dagen før, Ricardo sov ind på et hospice. Richard Møller Nielsen nåede at få at vide, at han kommer i Hall of Fame, fortæller Sepp Piontek.

To af Danmarks mest betydningsfulde landstrænere er Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen. I flere år arbejdede de sammen som træner og assistent, og senere gjorde Richard Møller Nielsen det umulige muligt, da han vandt EM i 1992.

Det var ikke kun på fodboldbanen, at Richard Møller Nielsen og Sepp Piontek fandt hinanden. De har gennem mange år været tætte venner, fortæller Piontek.

- Det er en meget speciel situation for mig. Vi kendte hinanden rigtig godt, og vi var gode venner, fortæller Sepp Piontek på dagen, hvor Richard Møller Nielsen døde.

- Jeg besøgte ham i går (onsdag, red.), men jeg kunne ikke snakke med ham. Måske hørte han mig, men man kunne ikke snakke med ham, siger Piontek. 

Richard Møller Nielsen har længe været syg, og på det seneste har familien omkring ham vidst, hvilken vej det gik. Derfor blev det også i sidste uge besluttet, at Richard Møller Nielsen skal i Hall of Fame. Den officielle indskrivning har endnu ikke fundet sted, men Ricardo har fået beskeden.

I sidste uge besøgte Piontek sin ven, og her fortalte han om Hall of Fame.

- Jeg sagde 'Richard, du er kommet i Hall of Fame'. Det kunne han heldigvis nå at få med, og jeg ved, at det lå ham meget på sinde.

Indskrivningen i Hall of Fame kommer alt for sent, mener Sepp Piontek. Richard Møller Nielsen er den mest betydningsfulde træner i dansk fodbold nogensinde, mener Piontek.

- Jeg synes ikke, at han er blevet accepteret nok i Danmark. Han nåede heldigvis at komme i Hall of Fame, selvom det kneb lidt med tiden. Men han skulle have været i Hall of Fame for 15 år siden, for hvis der var én der fortjente at komme i Hall of Fame, så var det Richard Møller Nielsen.

Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen har rejst over hele jorden både med fodbolden og privat. Fodbolden var deres omdrejningspunkt, og det var her de opdagede, at de havde meget tilfælles.

- Jeg tror, vi fandt sammen, fordi vores syn på fodbold var meget tæt på hinanden. Vi havde begge den opfattelse, at der skal kæmpes hårdt for at blive en god fodboldspiller. Forsvaret skulle på plads, og så kunne man arbejde sig frem derfra. Vi havde meget den samme holdning til fodbold, så derfor var vi på samme linje, og det gjorde, at vi aldrig blev uenige.

Sammen med deres koner mødtes de to trænere ofte privat og spiste middag sammen. Her oplevede Sepp Piontek, hvordan Richard Møller Nielsen rummede langt mere end fodbold.

- Hvis han havde tillid til en person, så kunne han virkelig underholde. Han kunne synge, og han fortalte sjove historier, men han ville også være sikker på, at han havde tillid til folk, før han åbnede sig op. Vi nåede at få et utrolig stærkt bånd, fortæller Piontek.