Dommeren viste Morten Duncan Rasmussen ud på mystisk vis mod Young Boys, da midtjyderne tabte 0-3 i Herning.

FC Midtjylland tabte 0-3 torsdag aften til Young Boys fra Schweiz i kvalifikationen til Europa Leagues gruppespil. Young Boys, der havde danske Michael Silberbauer på bænken fra start, vandt kampen efter en udvisning til Morten Duncan Rasmussen, der fik både fans, spillerbænken og ikke mindst kampens kommentatorer til at bryde ud i tvivl.

Morten 'Duncan' Rasmussen gik til vejrs med en for høj albue, som korrekt nok blev takseret til et gult kort. Desværre var kampens dommer - som den eneste på stadion - sikker på, at Morten Duncan Rasmussen havde et gult kort i forvejen, og dermed blev danskeren vist ud til stor overraskelse og frustration for hjemmeholdet. På det tidspunkt havde hjemmeholdets nummer 9 kun været på banen i otte minutter, efter sin indskiftning kort efter pausen.

FC Midtjylland har været inde i en skidt periode i Superligaen forud for kampen torsdag aften. Spillere og trænere havde ellers været ude at sige, at de havde troen på sig selv og troen på at vinde kampen, men på banen var det bare ikke helt det, der blev vist.

Fra kampens start spillede hjemmeholdet meget nervøst, og især forsvaret havde problemer med at overholde deres aftaler. Det kastede en løs chance af sig allerede efter et par minutter, som Young Boys måtte se ramme stolpen.

Resten af første halvleg prøvede FC Midtjylland at presse på - stærkt ført an af Sylvester Igboun. Alligevel formåede udeholdet at skabe en del chancer, og kort før pausefløtjet fik Raul Bobadilla scoret, efter at Kristian Bak Nielsen med en urutineret tackling valgte at smide sig ned foran Raul Bobadilla, hvilket gav Young Boys angriberen fint med tid til at trække uden om og udplacere Jonas Lössl i målet.

Efter pausen opstod så den før omtale situation med Morten 'Duncan' Rasmussen. Efter udvisningen tabte hjemmeholdet fuldstændig pusten, og de kunne kun se på, da den tidligere Brøndby-spiller Alexander Farnerud scorede til 2-0 efter 81 minutters spil.

Desværre blev det også til 3-0, da Moreno Costanzo med et rigtig flot mål lukkede og slukkede på MCH Arena.

Frustrationerne var store hos FC Midtjyllands fans, der buhede af dommeren i lang tid efter slutfløjtet.