Lyt til artiklen

FC Basel sendte tirsdag aften Liverpool ud af Champions League, og schweizerne er med, når der trækkes til forårets ottendedelsfinaler. Nu kan en ung dansker ende med at skifte til den schweiziske klub, som igen og igen overrasker positivt i CL.

Basel har en særdeles eftertragtet stopper i Fabian Schär. Her meldes Juventus favorit til at lande den 22-årige schweizer for næsen af Arsenal, og finder Schär nye græsgange, kan salget åbne for en danskers entre i FC Basel.

Det schweiziske mesterhold har nemlig den danske U21-landsholdsspiller Alexander Scholz, 22 år, øverst på listen over mulige afløsere, erfarer BT. Dermed kan Scholz blive involveret i noget af en transferkabale.

Alexander Scholz, KSC Lokeren, Her i kamp for det danske U21-landshold.
Alexander Scholz, KSC Lokeren, Her i kamp for det danske U21-landshold. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Scholz er på kontrakt i Lokeren, og her har Anderlecht længe lignet en køber, men prisen på den danske forsvarsspiller antager et niveau, hvor det belgiske mesterhold næppe kan følge med.

De 20 millioner er derimod ikke et problem for Basel, der ventes at lande i underkanten af 100 millioner for Schär. Schweizerne skal dog ikke forvente en stille dans på transfermarkedet til januar, da flere klubber med dybe lommer har Scholz højt på ønskesedlen.

Red Bull Salzburg - med energidrikgiganten af samme navn i ryggen - har ligeledes stopperen i kikkerten, men skal også sælge ud, før de tager ind.

Gode kampe for Lokeren i Europa har desuden bragt Championship-klubber som Reading og Brentford på banen, men det ventes at blive vanskeligt for englænderne at følge med, hvis prisen stiger yderligere.