Lyt til artiklen

Den tidligere håndboldstjerne Lars Christiansen blev lørdag aften i Herning indlemmet i det eksklusive selskab i Hall of Fame.

Opdateret med citater 23.37

En stor håndboldkarriere sluttede, da Lars Christiansen i en alder af 40 år stoppede. Men her to år senere opnåede den tidligere håndboldstjerne en stor milepæl. Han blev ved DRs store Sportsgalla 2014 i Herning indlemmet i Hall of Fame. En ære som tilfaldt Brian Laudrup sidste år.

Lars Christiansen nåede at spille 338 landskampe for Danmark og scorede massive 1503 mål på landsholdet. Højdepunktet på landsholdet var EM-guld i 2008 og 2012.

»Det er lidt en drengedrøm, der går i opfyldelse. Håndbold er jo en holdsport, så der skal noget til for at skille sig ud, og det er jeg glad for, at jeg har gjort på en eller anden måde. Det er noget, der gør det hele ekstra meget værd, alt det man har ofret for håndbolden,« sagde Lars Christiansen til BT efter det store sportsshow.

Han mente, at det blandt andet var hans mange år i håndbolden, der sikrede ham den ærefulde plads og en bronzebuste.

»Jeg spillede jo rigtig mange år, og jeg var så heldig, at jeg aldrig var skadet. Jeg tror også, det er vigtigt at huske på, at jeg også var med, da det ikke gik så godt. Jeg kunne godt have stoppet i en okay alder, men jeg valgte at jeg ville blive ved, fordi jeg ville være med til at vende tingene. Det har nok gjort indtryk« forklarede Lars Christiansen med et skævt smil.

Karrierens højdepunkt var EM-guldet i 2008.

»Det var første EM-guld, og det var ligesom starten på noget rigtig godt. Der var også nogle år, hvor det gik knap så godt. Men EM-guld i 2008 og så 35.000 mennesker på Rådhuspladsen. Det bliver ikke større,« sagde Christiansen.

Hans bedste år i karrieren var i de 14 år, han spillede for tyske Flensburg-Handewitt, hvor han var en stor publikumsdarling.

Lars Christiansen havde håbet at få OL i 2012 med det danske landshold, men da daværende landstræner Ulrik Wilbek så bort fra ham, så valgte han at stoppe på landsholdet, og kort efter sluttede han også klubkarrieren i Kolding.

På privatfronten er Lars Christiansen også kendt for sit forhold til den tidligere håndbolddarling Christina Roslyng. Parret var gift i tre år og fik et barn sammen, før de gik fra hinanden. De fandt dog sammen igen og meldte ud i sidste uge, at de skal have et barn mere.