Morten Olsen ser ud til at have taget et alvorligt greb om posen med landsholdsspillere og rystet til, da han skulle beslutte sig for, hvordan det danske landshold i aften skal stille op i returkampen mod Sverige.

Den danske landstræner overraskede mange i Sverige lørdag, da han havde fundet plads til Viktor Fischer i den danske startopstilling, hvor også Thomas Kahlenberg var et nyt navn. Men Olsen måtte på Friends Arena også konstatere, at de 11 danske startere trods en god åbning på kampen slet ikke fik fat om spillet.

I store dele af første halvleg og i begyndelsen af anden halvleg blev danskerne trykket langt tilbage af et svensk mandskab, der skabte masser af chancer og reelt kunne have scoret mere end de to mål, det blev til i den periode.

Det har ifølge BTs oplysninger fået Morten Olsen til at fyre fire mand fra den danske startopstilling mod Sverige på det hold, der starter kampen i Parken i aften. Ud ryger efter alt at dømme både Viktor Fischer, Martin Braithwaite, William Kvist og Thomas Kahlenberg. De erstattes på de to fløje af  Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen, mens Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney kommer med fra start på den danske midtbane.

BTs bud på den danske startopstilling mod Sverige
BTs bud på den danske startopstilling mod Sverige
Vis mere

Dermed ser landstræneren ud til at tage konsekvensen af, at William Kvist i store perioder mod Sverige var alvorligt udfordret på sin position, ligesom Thomas Kahlenberg på ingen måde fik det comeback til den danske startopstilling, som Olsen havde drømt om.

Pierre-Emile Højbjerg kom ind i kampen i Sverige og var med til at vende kampbilledet - blandt andet i kraft af sin gode fysik. Højbjerg var i længere tid fast starter for Olsen efter en ekstraordinært god landsholdsdebut mod Sverige i maj 2014, men i dette efterår har hans præstationer været mere svingende, og det har sendt ham på bænken i de seneste to landskampe. Nu peger alt altså på et comeback i start-11’eren til Schalke-spilleren.

Thomas Delaney er kun én gang tidligere i karrieren startet inde for Danmark, Det var i 6-0-sejren over Malta i oktober 2013, og ved den lejlighed var det på positionen som venstre back. Denne gang tyder alt på, at han får lov at spille favoritpositionen på midtbanen, hvor han også har været en meget dominerende figur for FC København i Superligaen i dette efterår.

På de forreste positioner satser Morten Olsen som støtte for Nicklas Bendtner på de spillere, der kom ind og gjorde det godt i anden halvleg mod svenskerne. Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsens fysik var med til at vende kampbilledet, og det var også samarbejde mellem de to ved en dansk dødbold, der førte til det danske mål i slutningen af kampen i Stockholm.

På pressemødet efter 1-2-kampen i Stockholm blev Olsen flere gange spurgt ind til, hvorfor det igen ikke var lykkedes ham at ramme en startopstilling, der virkede, og om han var fristet af at lade de spillere, der sluttede kampen mod Sverige, begynde i Parken i aften.

Han sagde i den forbindelse blandt andet:

»Jeg ved godt, at vi i de seneste kampe måske ikke har ramt opstillingen fra start, men så igen: Du har muligheden for at skifte ud. Hvis ikke du kan ramme, må du få andre af de 12 spillere, du har på bænken, ind,« sagde landstræneren, men slog også fast, at det ikke var givet, at de, der sluttede på banen i Stockholm, også vil starte i returkampen i aften.

Det ser det så – næsten – ud til, at de gør alligevel.