Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han debuterede på landsholdet helt tilbage i 2003, har spillet flere landskampe end nogen anden hollandsk fodboldspiller, været i VM-finalen og i alt repræsenteret sit land ved seks slutrunder.

Men nu er det slut. 33-årige Wesley Sneijder har trukket i Hollands orange nationaldragt for sidste gang. Ikke fordi han ikke gider mere, men fordi den nye landstræner, Ronald Koeman, vil have plads til en ny generation:

»Jeg kan forstå, at Koeman ønsker en frisk start med yngre spillere. Jeg respekterer hans beslutning«, siger Sneijder ifølge britiske BBC.

Sneijder tog i 2017 landskampsrekorden fra Edwin van der Sar, da han i juni fik sin 131. landskamp. Siden spillede han to kampe, så han i alt er noteret for 133 med 31 mål til følge. I 2010 var han med på det landshold, der nåede VM-finalen i Sydafrika og tabte 1-0 til Spanien. En sæson, hvor han også vandt det italienske mesterskab og Champions League med Inter.

ØVERST I ARTIKLEN KAN DU SE ET AF SNEIJDERS SENESTE MÅL FOR HOLLAND

»Wesley har været en af de bedste hollandske landsholdsspillere de senere år. En fantastisk spiller med en god attitude,« siger Ronald Koeman og tilføjer om sin beslutning.

»Men jeg vil bygge et nyt hold og er derfor nødt til at træffe nogle valg.«

LÆS OGSÅ Frisparkslegende skal få Holland tilbage i verdenstoppen

Helt slut med landsholdet betyder det imidlertid ikke at være. I en pressemeddelelse på sin hjemmeside skriver det hollandske fodboldforbund, at man vil undersøge muligheden for at tilknytte Sneijder i en funktion, når hans aktive karriere er ovre.

Wesley Sneijder er efter 16 år i europæisk fodbold nu på kontrakt i Qatar hos klubben Al-Gharafa Sports Club.

Andre læser også