DBU og Spillerforeningen sidder urokkeligt fast i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet og U21-spillerne, men nu er der hjælp på vej.

Onsdag meldte LO og Danmarks Idrætsforbund (DIF) sig som mæglere i forhandlingerne, der har ligget stille, siden parterne forlod hinanden søndag aften hos DBU i Brøndby:

»Ja, jeg kan bekræfte at vi har fået en udstrakt hånd fra DIF og LO om at gå ind som mægler. Det ser vi meget positivt på, fordi det blandt andet handler om, hvorvidt idrætsorganisationer skal være arbejdsgiver eller ej. Det mener vi ikke, vi er, men eftersom det er et af de punkter, vi ikke kan blive enige om, ser vi meget positivt på, at LO og DIF går ind i det, men det kræver to, der tager i mod det,« siger Jakob Høyer med henvisning til, at Spillerforeningen også skal takke ja.

BT har siden været i kontakt med både LO og DIF, der imidlertid ikke havde lyst til at kommentere deres rolle, men som dog bekræftede, at de har tilbudt at hjælpe med at løse konflikten, og senere onsdag opfordrede DBU så Spillerforeningen til at vende tilbage til forhandlingerne senere på dagen. Spillerforeningen har ikke svaret på, om de har valgt at tage imod opfordringen.

DIF, Team Danmark og LO meldte sig allerede torsdag på sidste uge på banen og aftalte at mødes for at diskutere især spørgsmålet om ansættelsesforhold, og efter deres møde er de altså nu klar til at hjælpe med løsningen af konflikten.

I sidste uge sagde LO-formand Lizette Risgaard således:

»Der har i de sidste mange år været arbejdsgiver/lønmodtagerforhold ved samlinger og på landshold i mange af forbundene. Så det er ikke noget nyt. Selvfølgelig er der også sportsgrene, der ikke er reguleret på samme måde, men det er jo åbenlyst ikke tilfældet med landsholdene i bl.a. fodbold, badminton, håndbold og ishockey.«

»Derfor er det også vigtigt for mig at få drøftet og vendt disse udmeldinger med formand for DIF, Niels Nygaard og formand for Team Danmark, Frank Jensen, så vi kan få opklaret de misforståelser, der måtte være.«

Meldingen kom, efter at DIF og Team Danmark havde støttet DBU med blandt andet denne melding:

»Spillere er og skal være ansat i klubberne. Det er dér, de har deres daglige tilhørsforhold. De skal ikke være ansat to steder, og man kan ikke sidestille at være udtaget til et landshold med et klassisk arbejdstager/-giver-forhold.«

Onsdag eftermiddag lagde DBU en liste med mødedatoer for forhandlinger med Spillerforeningen ud på sin hjemmeside »for at undgå misforståelser« om, at unionen ikke har villet forhandle med spillerne i ni måneder. Listen ser således ud og er DBUs egen opgørelse. BT har ikke fået den bekræftet af Spillerforeningen:

Møderækken mellem DBU og Spillerforeningen:

29. november 2016
9. december 2016
18. januar 2017
23. februar 2017
30. marts 2017
4. juli 2017
15. august 2017
30. august 2017
31. august 2017
5. september 2017
10. september 2017