Står det til Åge Hareide, er han også dansk landstræner efter de kommende kvalifikationskampe mod Montenegro og Rumænien, uanset om resultaterne skulle betyde, at Danmark ikke kommer til VM i Rusland næste sommer.

Det afslører han over for BT.

»Ja, jeg har besluttet at fortsætte. Jeg trives meget godt med spillerne. Jeg har det meget fint med dem. Efter de seneste oplevelser, vi har haft sammen, er det blevet nemmere at sige, at det ikke er slut,« siger Åge Hareide.

Udmeldingen kommer godt et halvt år efter, det den 22. marts kom frem, at Åge Hareide og DBU ikke blot havde kontrakt på hinanden frem til 2018, sådan som det hed, da han blev ansat, men at aftalen løb til 2020 – dog med en option om, at parterne kunne opsige samarbejdet allerede i 2018. Den option har landstræneren nu besluttet sig for ikke at benytte. Heller ikke selvom det skulle ende med, at Danmark ikke kommer til VM.

»Det har hele tiden været min intention, at jeg ville være i jobbet i alle fire år, for ting tager tid. Men i fodbold kan man aldrig vide, hvad der sker. Efter den udvikling, vi har været igennem i det seneste år, hvor vi har været i konstant fremgang, virker det helt naturligt bare at fortsætte,« uddyber Åge Hareide.

I marts fortalte elitechef i DBU, Kim Hallberg, at han til efteråret skulle tale med Åge Hareide om, hvorvidt en af parterne ville udnyttelse optionen, eller om de skulle fortsætte samarbejdet frem til 2020. Den samtale har de endnu ikke haft.

»Det kan jo være, de siger nej,« siger Hareide med et stort grin, inden han tilføjer:

»Og det har de jo også deres gode ret til, hvis det er det, de vil,« siger han igen med et grin.

Artiklen fortsætter under dette lille udpluk af Nicklas Bendtners Rosenborg-mål...

 
Alle Nicklas Bendtners mål i Eliteserien.
Vis mere

Når DBU og Åge Hareide endnu ikke har diskuteret kontrakten, hænger det først og fremmest sammen med, at den seneste måned har været præget af forhandlingerne om en ny aftale med kvinde- og U21-landsholdet, fortæller elitechef Kim Hallberg.

»Men vi har en stående aftale om at tale sammen om de to år, der er gået, og måske primært om de to år der kommer, og hvad vi forventer af dem. Den kulmination, vi så på arbejdet i de seneste kampe, var jo fantastisk, og jege synes, vi så, at der har været enorm fremgang i tingene. Han har fundet sin type start-11’er, og han har vist, at han er god til at vælge de våben og værktøjer, han har i kassen. Men nu skal vi lige have eksamen med i de sidste to gruppekampe,« siger Kim Hallberg.

Vil det sige, at de får betydning for, om I vælger at bruge klausulen eller ej?

»Nej, det gør det ikke. Vi kigger på de to år, der er gået, og så ,må vi se, om ikke også vi er enige om, hvad der skal ske i de kommende to år,« siger Kim Hallberg.