Danmark spillede 0-0 mod Sverige på Friends Arena i Stockholm i den næstsidste testkamp inden VM.

Her er BT's karakterer til de danske spillere.

Ikke en af den slags aftener der efterlod mange muligheder for Kasper Schmeichel til at sprudle med afgørende redninger. Her er udfordringen selvfølgelig at holde sig skarp på trods af mangel på opgaver, og tændingen fejlede ikke noget fra bagerste mand.

Karakter: 7

Mens flere af kollegaerne mest af alt virkede fokuserede på ikke at løbe ind i en dum skade, gav Dalsgaard sig i den grad fuldt ud. Han var dejligt aggressiv, selvom han faktisk enkelte gange var for fokuseret på at vinde sin duel. Frem i banen kom der dog for lidt fra ham for at fuldende den gennemført solide præstation.

Karakter: 4

En klassisk aften for Danmarks anfører. Ikke fordi man lagde mærke til Kjær, men det er nok også et sundt tegn. Han gør sit job uden mange dikkedarer. Simon Kjær var påpasselig og opmærksom, som han skal være og særligt en god clearing i slutningen af første halvleg sikrede, at Danmark ikke kom bagud i første halvleg.

Karakter: 7

Gik fejl af en nem bold der nemt kunne have kostet. Christensen er manden, der ser ud til at spille, hvis Andres Bjelland ikke er 100 procent klar under VM. Chelsea-spillerens varemærke, den rolige boldomgang og det sikre blik for afleveringen frem i banen, kom slet ikke brug. Det bør det i højere grad, for netop drivet vil hjælpe Danmark, når alt ellers bliver forkrampet.

Karakter: 4

Er ikke et defensivt fyrtårn, og Stryger Larsen kæmpede flere gange med Sveriges højrekant. På kanten af at blive overløbet, men fart i stængerne reddede venstrebacken hver gang. Blev ramt hårdt i hovedet i første halvleg af Sveriges Emil Krafth, og straks blev der gjort klart til udskiftning. Stryger Larsen åd dog den hårde medfart og blev på banen. Man giver ikke frivilligt pladsen fra sig kort før VM.

Karakter: 02

Har ikke spillet regulært i længere tid, og selvom Kvist i sin ledelse og indlevelse overfor holdkammeraterne ikke signalerede uskarphed, så virkede han usikker i sin boldomgang. Når franskmændene til VM kommer buldrende omkring ham, går det ikke med manglende konsekvens. Til gengæld opmærksom i sine tilbageløb, når de andre fjumrer rundt. Kvist er holdkammeraternes mand. Hvis ikke han selv er god, sørger han trods alt at holde en hånd under dem. 

Karakter: 4

En anonym aften for Delaney. Med udsigten til et Dortmund-skifte kunne man måske håbe på et glimt af glæde under den svenske aftensol. Man må dog give Thomas Delaney, at han selv op anonyme aftener, leverer en stærk fysisk indsats. Han dækker banen af, og skåner ikke sig selv i løb mod modstanderens mål. Skylder vist også en kasse. Med 10 minutter tilbage af kampen, fik han bolden foran svenskernes mål. Desværre for ham og Danmark blev han tvunget til en afslutning med det svage højreben. Og så strøg bolden lang over mål.

Karakter: 4

Rent kreativt kom der ikke meget fra Krohn-Dehli. Han tog fint fast i bolden, men der gik også meget rundgang i den. Han havde en større chance i slutningen af første halveg, men der manglede skarphed, og han sparkede ind i modstander, selvom tiden var til en afslutning med større kølighed. Man må give Krohn-Dehli, at han ser fit ud, og løbekapaciteten er intakt.

Karakter: 4

Udtrykket bliver mere og mere slasket rent visuelt med de løse støvler, de lavthængende strømper og den store trøje. Danmark er voldsomt afhængig af Sistos mod til at udfordre igen og igen, for han er manden med de fleste kreative kræfter sammen med Christian Eriksen. Det kan han gøre bedre. Stod alligevel bag en af de få gode danske aktioner i første halvleg. Han kan jo godt, når han gider.

Karakter: 02

Når Poulsen virkelig skal sprudle, kræver det ofte, at modstanderne efterlader rum bag forsvarskæden, så den lange højrekant kan bruge sin speed. Det gjorde Sverige næsten aldrig. Når han bliver for låst, kunne det være en tanke at søge andre steder hen i banen for selv at skabe sig plads, eller støtter mere op om den centrale angriber.

Karakter: 4

Havde tendens til at forsvinde for meget i kampen, og det var ikke just fordi, Nicolai Jørgensen kogte over i spilleglæde. Enkelte gange sprudlede Jørgensen, når han forlod sit plads i det centrale rum og søgte lidt væk. Blandt andet var han med en god aktion med til at sætte Yussuf Poulsen op til en stor chance i feltet. Jørgensen er udset til at blive Danmarks førstevalg som spydspids under VM. Man må ikke håbe at præstationen mod Sverige bliver kendetegnende for hans kommende niveau, så kommer Hairede til at savne mål og engagement.

Karakter: 00

Tydeligvis ikke en ligegyldig kamp. Levede med på sidelinjen, hvor jakken hurtigt røg i heden. Nordmanden må også stadig have det varmt, når han skal forholde sig til de chancer, hans spillerne ikke skaber. Kampen i Stockholm endte med buhråb fra tilskuerne fra begge sider. De havde sikkert håbet på meget mere, og det var helt ærligt også en (for) tam omgang. For dem der ser glasset som halvt fyldt er der blot at konstatere, at der heldigvis er plads til forbedringer.

Karakter: 4

Indskiftere:

Blev smidt ud på venstrekanten, og der lå han længe hyggeligt gemt væk. I korte sekvenser søgte Braithwaite ind i banen og forsøgte sig med skud udefra, uden det blev alvorligt farligt. Han får ikke mange chancer for at vise sig frem, og han må nok ærgre sig over, det ikke blev til mere.

Karakter: 4

Nu havde Åge Hareide lige kørt ham ind som sekser, og så skulle Schöne igen placeres væk fra sin favoritplads. Den lille midtbanespiller var til gengæld søgende i sin tilgang til bolden, og var klart interesseret i at vise sig frem.

Karakter: 4

Nåede lige at komme på banen, inden Jimmy Durmaz snød ham på kanten af feltet. Vestergaard virkede tung, selvom opgaven i kampen ikke var  nem, når få danskere ville have bolden, og Sverige aldrig blottede sig seriøst.

Karakter: 4