Den polske Dortmund-spiller Jakub Blaszczykowski beskriver i en ny bog, hvordan han i en alder af blot ti år så sin far myrde sin mor.

Jakub Blaszczykowski har været mere igennem end de fleste fodboldspillere. Da han var blot ti år gammel, så han sin far stikke sin mor ned. Moderen døde senere af sine kvæstelser, og den forfærdelige oplevelse sidder stadig indprintet i den polske landsholdsspillers hukommelse.

Nu har Jakub Blaszczykowski valgt at udgive en selvbiografi, som blandt andet tager udgangspunkt i den traumatiske oplevelse fra barndomshjemmet. En oplevelse der gjorde, at ti-årige Blaszczykowski blev under dynen i fem dage i træk.

- Det var ikke let for mig at komme ud med det. Det er en situation, som jeg naturligvis aldrig vil glemme. Den vil følge mig og være printet i min hukommelse lige så længe, jeg lever. Det vil altid være en del af mig. Situationen ændrede, rystede og formede mit liv, og selvom det har været svært, har det gjort mig stærkere i dag, siger Jakub Blaszczykowski i et interview med det tyske medie Die Welt.

Blaszczykowskis far Zygmunt fik 15 års fængsel for drabet. Han blev dog løsladt i 2011, men døde i maj måned samme år.  Den polske landsholdsspiller talte aldrig mere med sin far efter mordet.