Dortmund kom foran 2-0 i de første fem minutter mod Zenit Skt. Petersburg i Champions League, og aflivede omgående spændingen om udfaldet af den første af to 1/8-finaler. Dortmund rejser hjem til Tyskland med en udebanesejr på 4-2.

Det tyske storhold har ellers haft svært ved at leve op til sidste år flotte spil og resultater. I Bundesligaen kæmper holdet med at hænge på i toppen af tabellen, og senest blev det til et 3-0 nederlag til bundholdet Hamburger SV.

Men denne tirsdag var der ingen problemer for Dortmund. Efter fem minutters spil havde først Henrik Mkhitaryan og Marco Reus bragt Dortmund på 2-0. Med reglen om udebanemål var det i den grad op ad bakke for Zenit Skt. Petersburg.

To gange i anden halvleg lykkedes det russerne at skabe midlertidig spænding om kampen. Første gang da Oleg Shatov reducerede til 1-2, men i minutterne efter scorede stjerneangriberen Robert Lewandowski til 1-3. Hulk scorede kort efter til 2-3 på et yderst tvivlsomt straffespark, men nok engang svarede Dortmund og Lewandowski igen med et mål.

Dortmund-træner Jürgen Klopp var efterfølgende meget tilfreds med sit holds præstation.

- Det er tæt på en optimal præstation. Vi viste godt presspil og genpres, som vi havde forberedt. Vi mødte et talentfuldt hold, som åbenlyst var interesseret i at spille fodbold. Selv i slutningen af kampen forsøgte de ikke at spille med lange bolde. De forsøgte hele tiden at finde løsninger, sagde Klopp på pressemødet efter kampen.

Klopp var specielt tilfreds med sit hold, fordi sejren kom ovenpå nederlaget mod Hamburger SV i weekenden. Det var vigtigt at rejse sig.

- Det var let at reagere oven på nederlaget til Hamborg, for mit hold har karakter.

- Vi var ikke fastlåste, og vi indkasserede ikke mål på forkerte tidspunkter. Der måtte komme en reaktion fra os, og den viste vi i dag, men det var også klart for mig, at den ville komme, sagde Klopp.

Udebanesejren på 4-2 efterlader Dortmund med ualmindeligt gode kort på hånden inden returkampen i Tyskland. Det er svært at se, hvordan Dortmund skal undgå at komme i kvartfinalen, men det får man naturligvis ikke Jürgen Klopp til at sige på nuværende tidspunkt.

- Samlet set var det en dejlig aften for os, men vi er endnu ikke i kvartfinalen. Vi mangler den anden kamp, og der venter stadig hårdt arbejde.

Returkampen spilles d. 19. marts.