"En kæmpe signing". Sådan beskriver den tyske journalist Robert Goetz FC Augsburgs lejeaftale med Pierre-Emile Højbjerg.

Robert Goetz arbejder på avisen Augsburger Allgemeine Zeitung, og beskæftiger sig derfor dagligt med det tyske bundesliga-mandskab, der har overrasket alt og alle og på nuværende tidspunkt indtager Bundesligaens sjetteplads. Og han betragter Højbjergs ankomst som en kæmpe gevinst for den relativt lille Bundesligaklub, der har en stadionkapacitet på 29.000.

»Hernede bliver det betragtet som lidt af et scoop, at Augsburg har hentet en spiller af Højbjergs kaliber. Han er et velanset navn i Tyskland og har i en ung alder allerede optrådt flere gange for et utrolig stærkt Bayern-hold,« fortæller Robert Goetz til BT.

LÆS OGSÅ:

Robert Goetz er overbevist om, at skiftet er idéelt for Højbjerg. Træneren Markus Weinzierl vil nemlig gerne spille samme type fodbold, som Bayern Münchens træner Pep Guardiola praktiserer.

»Træner Markus Weinzierl er kendt for at spille boldbesiddende fodbold, og spillestilen minder egentlig meget om Bayern Münchens. Derfor vil den formentlig passe rigtig godt til Pierre-Emile, og han kan komme til at boltre sig centralt,« lyder det fra Robert Goetz, der desuden ser det som en fordel for Højbjerg, at Weinzierl er glad for at benytte sig at unge spillere.

Dermed ikke sagt, at Højbjerg uden videre træder direkte ind i startopstillingen. Robert Goetz er sikker på, at danskeren er tiltænkt en plads på den centrale midtbane, men han skal stadig arbejde for, vurderer Goetz.

» Daniel Baier, der spiller på den centrale midtbane, er en nøglespiller for Augsburg, og han kommer helt sikkert til at starte inde. Han er en af Weinzierls absolutte yndlinge og er sammen med holdets målmand Marwin Hitz første mand på holdkortet. Ham kommer Højbjerg ikke til at slå af. « siger Robert Goetz.

Mens 30-årige Baiers plads på midtbanen synes sikker, skal Højbjerg kæmpe med den 20-årige Dominik Kohr og den 12 år ældre Markus Feulner om pladsen ved siden af. En plads der ifølge Robert Goetz bør være danskerens, hvis han præsterer, som han har gjort i Bayern München.

- Dominik Kohr er en ung og talentfuld spiller. Men han spiller lidt for aggressivt og laver stadig for mange fejl. Han har modtaget syv gule kort i 12 kampe indtil videre. Markus Feulner er utrolig rutineret, men jeg er ret sikker på, at han er indstillet på en plads som indskiftningsspiller, lyder vurderingen fra Goetz, der ikke er bange for at komme med en forudsigelse om Pierre-Emile Højbjerg.

- Han bliver en nøglespiller for Bayern i løbet af et år til halvanden. Det er jeg ret sikker på, siger Robert Goetz.