Den spanske landsholdsmålmand David de Gea melder sig »100 procent klar« til at vogte målet, når Manchester United møder Liverpool lørdag aften.

Den 24-årige målmand har endnu ikke spillet for Louis van Gaals mandskab i denne sæson, da han hele sommeren har været på vej til Real Madrid. Det ellers sikre klubskifte mislykkedes i transfervinduets sidste timer, hvilket betød, at de Gea måtte opgive at vende hjem til Spanien i denne omgang.

I stedet valgte de Gea at underskrive en kontraktforlængelse med Manchester United, der indbringer ham over 200.000 pund (to millioner kroner, red.) - om ugen. Et gigantisk plaster på såret, må man sige.

Målmanden havde plads mellem stængerne, da Spanien vandt 1-0 over makedonien i tirsdagens EM-kvalifikationskamp, og nu går han efter at starte inde, når Manchester United møder Liverpool i lørdagens storkamp i Premier League.

»Det er det perfekte tidspunkt at vende tilbage,« siger David de Gea til MUTV.

»Jeg har trænet rigtig hårdt, og jeg har spillet med landsholdet, så selvfølgelig føler jeg mig klar og 100 procent fit,« lyder det fra David de Gea.

David de Gea var var millimeter fra at skifte til Real Madrid i transfervinduets sidste timer, men skiftede glippede, da de nødvendige papirer ikke blev afleveret inden fristen. Begge klubber har siden beskyldt hinanden for at sabotere handlen, men de Gea vil ikke give nogen skylden.

»Der har været en masse spekulation denne sommer, men jeg er afslappet nu og glad for at være i Manchester United. Nu ser jeg frem mod en spændende sæson,« siger De Gea til klubbens TV-kanal MUTV.

Om David de Gea får sæsondebut for de røde djævle, bliver afsløret klokken 18.30, når Manchester United hjemme tager imod Liverpool.