Det danske landshold springer fem pladser frem på FIFAs verdensrangliste, og Danmark er nu igen tæt på at være Nordens bedste.

Danmark indtager 24. pladsen på FIFAs seneste verdensrangliste - kun en placering efter Island, som igen kan tage æren for at være det bedst placerede land i Norden.

De to sejre over henholdsvis Montenegro i en venskabskamp i starten af juni og den vigtige 2-0 sejr over Serbien i EM-kvalifikationen har været årsagen til den danske fremgang.

I toppen af ranglisten har Argentina for første gang i syv år overtaget førstepladsen. På trods af at sydamerikanerne tabte Copa America-finalen til Chile, rykker Messi og co. to placeringer frem og overhaler både Belgien og de tyske verdensmestre, som må tage til takke med andenpladsen.

En ny nation i top ti er Wales, der går hele 12 placeringer frem og nu indtager en fornem tiendeplads foran nationer som Spanien, Chile og Uruguay. Waliserne klarer det da også over al forventning i deres EM-kvalifikation, hvor de på nuværende tidspunkt indtager gruppens førsteplads - tre point foran ranglistens nummer tre, Belgien, som Wales besejrede med 1-0 i midten af juni.