Der findes folk, som har nydt Danmarks 6-1-sejr over Uruguay ved VM i 1986 et tocifret antal gange. Det er der næppe nogen, der kommer til at gøre med testkampen mod Sverige, som Danmark spillede 0-0 mod Sverige.

Så er de i hvert fald blevet tvunget til det.

For der var hverken konfetti eller champagnebold i den sollune svenske sommer, da Åge Hareide testede sine spillere i den næstsidste træningskamp, inden VM begynder. Og den sidste inden mandagens deadline for at skære truppen fra 27 ned til 23 spillere.

Vis mere

Der var i stedet en fornemmelse af, at der stadig er to uger til, at motivationen skal toppe for det danske hold. Og derfor blev de to hold da også sendt ud af banen med en kort, men kontant pibekoncert.

Første halvleg udmærkede sig mest ved Jens Stryger Larsens dramatiske uheld. Det meste af Friends Arena sendte et højlydt gisp af sted, da Emil Krafth med stor, ja, kraft hoppede ind i hovedet på Udinese-spilleren. Stryger Larsen tog sig med det samme til hovedet og blev liggende i græsset i et par minutter. Men han kom altså på banen igen.
Og derinde skete der knap så meget. Faktisk så lidt, at de svenske tilskuere valgte at bruge tiden på at omdanne deres tifo-pap til papirsfly og kaste dem på banen.

Vis mere

Men et par halve muligheder blev det da til for Danmark. Efter ti minutter omdannede Yussuf Poulsen sin RB Leipzig-kammerat Emil Forsberg til en svensk statue, da han nemt løb forbi ham og sendte bolden ind til Henrik Dalsgaard. Der stoppede det så, da danskerne mente, at Dalsgaard skulle have haft straffespark.

Poulsen fik selv en god mulighed i første halvlegs sidste minut, hvor han kom svævende ind i et perfekt Nicolai Jørgensen-indlæg. Afslutningen med hovedet sejlede dog langt over mål.

Michael Krohn-Dehli havde fået muligheden fra start, da Christian Eriksen var blevet hjemme i Odense, hvor kæresten Sabrina Kvist Jensen venter parrets første barn. Krohn-Dehli fik et par muligheder, men den første blev blokeret af en flyvende Andreas Granqvist kort før pausen, mens den næste faldt kort efter pausen, hvor Deportivo La Coruna-spilleren ramte bolden semi-skævt i feltet.

Vis mere

Og så var det, at der for alvor blev testet fra Åge Hareides side. Masser af udskiftninger i anden halvleg blev der gjort. Landstræneren ville tydeligvis give minutter og samtidig gennemskue sine ydermandater, inden han senest mandag skal træffe beslutning om, hvilke fire spillere der ikke skal med fra den nuværende trup på 27 mand.

Thomas Delaney skal næppe frygte for sin plads, så han brugte tiden på at teste sit langskud. 20 minutter før tid sendte han et drøn af sted mod Robin Olsens mål, men det forsøg gik snert forbi.

Vis mere

Og ti minutter senere stolede han ikke nok på sit højreben til at sparke fra en ellers god position i feltet. I stedet blev den trukket over til det varmere venstre - og banket et godt stykke over mål.

Kampens største chance var til svenskerne, da Emil Forsberg med en husmandsfinte vandrede forbi William Kvist og fandt Isaac Kiese Thelin. Men den svenske angriber fik kun skubbet bolden over mål.

Vis mere

Det var på udebane i Stockholm på Friends Arena, og du kan læse, hvordan kampen gik i LIVE-bloggen her: