Brøndby er videre til næste runde i Conference League kvalifikationen med en samlet 5-1-sejr over Pogon.

Brøndby slog torsdag aften Pogon Szczecin 4-0, og dermed er de blågule videre til næste runde i Conference League-kvalifikationen med en samlet 5-1 sejr.

Første opgør i Polen endte 1-1, så Niels Frederiksens mandskab skulle gøre arbejdet færdigt på hjemmebane.

Det var dog ikke noget problem for hjemmeholdet, som var i aldeles godt målhumør denne torsdag aften.

Det var ellers en kamp, hvor Pogon langt hen ad vejen matchede Brøndby, og udeholdet var særligt i første halvleg stærkt, hvilket også kan aflæses på hjørnesparksstatistikken, som polakkerne vandt 9-0 i netop første halvleg.

Det var dog Brøndby, der bragte sig foran efter 17 minutter.

Et vellykket pres udfordrede Pogon-keeperen Dante Stipica, der fejlede i opspillet. Simon Hedlund opsnappede bolden, og angriberen blev nedlagt.

Straffesparket så noget tyndt ud, men det var Hedlund ligeglad med. Svenskeren eksekverede sikkert fra pletten.

Pogon var dog slet ikke færdige med at uddele gaver. Efter 33 minutters spil koksede Pogon-forsvaret fælt, og Hedlund kunne igen opsnappe bolden og sætte den køligt i mål til 2-0.

Brøndby lukkede og slukkede reelt kampen efter 52 minutter, da Mathias Kvistgaarden bragte Brøndby på 3-0.

Angriberen modtog en flot stikning i dybden fra midtbanedynamoen Christian Cappis, og spydspidsen var sikkerheden selv foran mål.

Herfra gik det stærkt. Efter et halvkikset hjørnespark bragte angriberen Marko Divkovic Brøndby på 4-0 i det 62. minut.

Den sidste halve times tid forløb roligt. Pogon prøvede at presse på, men Brøndby stod godt imod og forsøgte blot at lure på de omstillingsmuligheder, der kunne opstå.