En dansk fodboldspiller har angiveligt medvirket til matchfixing. En bande på fem mand er i Tyskland tiltalt for at stå bag manipulation med flere kampe, og ifølge den tyske anklager har de blandt andet betalt en FC Vestsjælland-spiller for at tabe to kampe.

Ifølge den tyske avis Stuttgarter Zeitung skulle de fem mænd have betalt den unavngivne FC Vestsjælland-spiller for at tabe til Esbjerg i november 2014 og til FC København i foråret 2015.

Kampen mod Esbjerg blev tabt 1-4 - og den skulle banden have tjent 134.000 kr. på. Kampen mod FC København skulle angiveligt dreje sig om københavnernes 1-0-sejr i maj - og den skulle matchfixing-banden ifølge anklageren have tjent over én mio. kr. på.

Bestyreren på det sted, hvor de fem mand havde spillet, skulle dog have nægtet at udbetale mere end 220.000 kr. på grund af mistænkelig adfærd i spilmønsteret. Det fik banden til at true manden, der dog ikke lod sig presse.

I stedet blev de fem mænd anholdt kort tid efter. Politiet i Bochum var blevet opmærksomme på dem, da en af de tiltalte havde talt i telefon med en tidligere dømt for matchfixing. De skulle have talt om at manipulere med flere kampe - men desværre for banden blev mandens telefon aflyttet. Dermed kunne politiet slå til.

De tiltalte skulle også have forsøgt at fixe to tyske kampe, men i det ene tilfælde endte kampen uafgjort i stedet for et nederlag til SG Sonnenhof, som de havde spillet på.

Tyske Bild har tidligere skrevet, at den pågældende FC Vestsjælland-spiller skulle have fået knap 500.000 kr.

BT har tidligere talt med Vestsjællands sportsdirektør, Jacob ’Gaxe’ Gregersen, om sagen, men han afviser et hvert kendskab til den.

»Jeg kender ikke noget som helst til nogen sag. I min tid i Vestsjælland kan jeg ikke genkende et billede af matchfixing. Vi har tabt mange kampe, men det har ikke noget med matchfixing at gøre,« siger Jacob ’Gaxe’ Gregersen, der har været i klubben siden december 2014.

»Jeg synes, matchfixing er det ondeste, der kan være i sport. Det er værre end doping. Jeg elsker fodbold så højt, og jeg synes, det er så sygt, at der er matchfixing. Jeg kan slet ikke få luft.«