Morten Olsen annoncer tirsdag, at han stopper som landstræner ved udgangen af sin kontrakt sommeren 2016.

Dermed når han 16 år som landstræner, og her ser vi tilbage på 'Olsen Bandens' fem største kup i de første 15 år - dem der gik godt, og dem gik køkkenvejen.

En god begyndelse: VM 2002

Morten Olsen med Michael Laudrup som assistent overtog med succes stumperne af det landshold, der floppede fælt ved EM 2000.

Danmark kvalificerede sig til VM 2002 og nåede 1/8-finalerne efter blandt andet en meriterende gruppesejr over Frankrig på 2-0. England satte dog en stopper for de rød-hvide drømme på en regnvåd bane med 0-3.

Læs også:

Igen en slutrunde: EM 2004

Morten Olsen sikrede drama for alle pengene, da landsholdet i en episk 2-2'er mod Sverige i gruppespillet ved EM klemte sig videre på bekostning af Italien. Desværre kollapsede danskerne mod Tjekkiet i kvartfinalen med 0-3.

Nedturen begynder: VM 2006 og EM 2008

Verdensmesterskaberne i 2006 blev uden Danmark, der sluttede treer efter Ukraine og Tyrkiet i kval'en, og det blev ikke bedre frem mod EM 2008. Ikke mindst skrivebordsnederlaget i Parken til Sverige har sit eget ærgerlige kapitel i hans bog.

Læs også: Så iskold var Olsen: Holdt stop hemmeligt for DBU-bosser

Uskøn succes: VM 2010

Det var en succes, at Danmark slog sig videre til VM i Sydafrika, men Morten Olsens skadesplagede gamle garde magtede ikke at gå videre fra et gruppespil med modstandere som Cameroun og Japan. Dermed røg Danmark for første gang ud et indledende gruppespil ved et VM.

De rød-hvide tabte pusten: EM 2012

Danmark havnede i Dødens Gruppe, men gjorde en hæderlig figur med en sejr over Holland. Et bittert 2-3 nederlag til Portugal lukkede luften ud af de danske håb. Og den efterfølgende kval. Danmark kom heller ikke med til VM 2014, hvorfor det er alfa og omega, at Danmark får billet til EM 2016, hvis Morten Olsens samlede konklusion skal være godkendt.