Det er blevet tid til sæsonens sidste afsnit af 'Fede forhold', og for Tina og Thomas er det igen blevet tid til at smide kludene og få nogle sandheder på bordet.

Tina skal også en sidste tur på vægten, og selv om hun ikke når sit mål, så er der ingen sure miner, fortæller hun til B.T, da vi fanger parret over en telefon.

Da Tina startede programmet, havde hun sat sig for at tabe 25 kilo, men syv måneder efter eksperimentets start har hun opnået et vægttab på 17,2.

»Jeg blev faktisk rigtig glad. Jeg ramte ikke helt målet, men jeg formåede at få vendt skuden efter en svær tid under corona-hjemsendelsen og fik taget et sidste ryk,« siger Tina.

Tina og Thomas er kommet meget tættere på hinanden igennem eksperimentet.
Tina og Thomas er kommet meget tættere på hinanden igennem eksperimentet. Foto: DR PRESSE
Vis mere

Hvis man spørger hende, hvad der fik vendt modgang til medgang, er svaret 'Thomas'.

»Jeg nåede til en erkendelse af, han havde ret, når han påpegede, jeg burde tage sundere valg. Han var god til at hjælpe mig,« siger Tina.

Hendes bedre halvdel er også tilfreds med sin kones indsats og mærker, hun er blevet bedre tilpas som menneske.

Thomas var i mål med sit vægttab allerede ved første vejning.

Han har tidligere fortalt til B.T, han var fuldt indstillet på at fortsætte livsstilen og hjælpe sin kone i mål.

Tina fortæller dog i dag, hun var en anelse anspændt over, at hendes mand allerede havde krydset målstregen.

»TIl at starte med var jeg rigtig bekymret over, han var nået i mål. Jeg var bange for, at jeg nu ville komme til at føle mig alene med det,« fortæller hun.

Det krævede et par snakke, hvor Tina påpegede, at selvom Thomas igen måtte spise kulhydrater, så skulle han passe på ikke at vende tilbage til de gamle vaner - og det forstod han godt.

I aftenens afsnit er det også blevet tid til, at parret igen skal stå over for hinanden i undertøj og kommentere på, hvad de ser.

Første gang var en lettere anspændt situation, for Tina sagde, hun husker tilbage på Thomas' krop, dengang han var soldat, men på grund af den forandrede krop, så havde hun ikke længere lyst til ham i så høj en grad.

Denne gang er situationen dog en anden.

Hun fastslår, at det stadig ikke helt er 'soldater-Thomas', som står foran hende, men det gør ikke noget. I stedet er det far-Thomas, dog uden en farkrop, og det er 'så frækt og dejligt'.

Sådan så Tina og Thomas ud, da de startede eksperimentet.
Sådan så Tina og Thomas ud, da de startede eksperimentet. Foto: DR PRESSE
Vis mere

Thomas fortæller også, Tina er blevet mere modtagelig over for hans komplimenter.

»Det har ikke altid været nemt at modtage anerkendelse, for jeg har tænkt, at det skal han sige, fordi jeg er hans kone. Nu ved jeg, han mener, jeg er smuk og dejlig. Det hænger klart sammen med min egen opfattelse af mig selv,« siger Tina til B.T.

Men det er ikke kun kilo, Tina har smidt. Hun har også smidt mor-rollen væk.

»Det var ikke en rolle, jeg ønskede at være i, og så må jeg jo prøve at give slip på den. Det sidder ikke på rygraden endnu, men det er blevet meget bedre,« fortæller Tina.

Det nikker Thomas genkendende til, som tilføjer, at Tina er blevet langt bedre til at ordne tingene selv og derudover at acceptere, at alt ikke behøver blive ordnet med det samme.

Afslutningsvis er parret enige om, at i forhold til, at de i starten af eksperimentet var mere roommates, der delte børn, så er det i dag 'noget helt andet'.

Du kan se det sidste afsnit af 'Fede forhold', som bliver sendt mandag aften klokken 20.30 på DR1.