De danske anmeldere slagter komikerens nye julefilm ’Undercover’, der fik premiere torsdag.

Makværk. Elendig. Helt håbløs. Under lavmålet.

Sådan lyder dommen fra de danske anmeldere over den nye komedie ’Undercover’ med Linda P. og Roland Møller i hovedrollerne som juleelskende politibetjent og kronvidne, der kan fælde en grum gangsterboss.

Casper Christensen har skrevet manuskriptet, mens Nikolaj Peyk, der er kendt fra Østkyst Hustlers, har instrueret – og ingen af de to har ifølge anmelderne gjort et særlig godt stykke arbejde.

»Det hele er plat, overdrevet og forudsigeligt skrevet af Casper Christensen, og vi slipper da heller ikke for tyndskid på Snapchat, nøgne, tykke mennesker og dildoer på swingerklub med Mia Lyhne som dominatrix, klædt i nationaldragt, og ej heller for en kejtet, strippende Linda P.,« lyder det fra BTs filmanmelder Michael Lind i gårsdagens avis, der som en af de få giver filmen to stjerner. Resten af det danske anmelderkorps er enig, og de fleste aviser nøjes med en enkelt stjerne.

Ulækker og frastødende

Ekstra Bladet mener sågar, at ’Undercover’ er en af de hidtil ringeste danske komedier i det 21. århundrede’, mens Filmmagasinet Ekko kalder den ’ulækker, frastødende og decideret usjov’.

Filmens producent Michel Schønnemann tager dog kritikken roligt.

»Jeg synes, anmeldelserne har været hårde, men det er forventeligt, for komedier får ofte en hård medfart herhjemme. Men ’Klassefesten 3’ solgte jo en halv million alligevel,« siger han til BT.

Hvordan kan det være, tror du?

»Det ved jeg ikke, det må du jo spørge anmelderne om. Jeg kan bare konstatere, at anmeldere sjældent er enige med brugerne, når det gælder populærkultur.«

Synes du selv, at det er en sjov film?

»Det synes jeg bestemt. Og vi havde en fuld sal i går (til premieren onsdag, red.), der virkelig morede sig.«

BT har forsøgt at få en kommentar fra Casper Christensen, men det lykkedes ikke inden deadline. Instruktøren Nikolaj Peyk ønskede ikke at forholde sig til kritikken.

Manuskriptet er ændret meget

Han har dog tidligere fortalt BT, at han har ændret en hel del i Christensens oprindelige manuskript.

»Jeg ved ikke, hvad Casper Christensen vil synes om denne her film. Jeg har ikke talt med ham undervejs. Men jeg håber, han vil synes, det er fedt,« lød det i søndagens udgave af BT.