TV2 Zulu har valgt at droppe programmet 'Top Dog', som var planlagt til at være kanalens nye seermagnet.

Kanalchef Maiken Wexø:

- Deltagernes sikkerhed og tryghed går forud for alt andet, og derfor udskydes beslutningen om et nyt tv-program, der omfatter flyvning i mindre træningsfly.

Beslutningen kommer, efter det i dag er kommet frem i B.T., at TV2 Zulu sidste maj lavede en dummy-udgave af programmet i det samme fly, som lørdag styrtede ned i Skrydstrup i en ulykke, der kostede 37-årige Glenn Mensel livet på sin polterabend.

- Vi tager selvfølgelig situationen meget alvorligt. Det må gerne være spændende - og til tider meget spændende – at medvirke i TV2 Zulu-programmer, men det skal altid være sikkert, og vores deltagere skal føle sig trygge. Derfor udskyder vi beslutningen om den pågældende programserie indtil videre, siger kanalchef Maiken Wexø.

TV2 Zulu har udviklet på den nyskabende programserie ”Top Dog” gennem længere tid, og kanalen håber, at programserien kan sættes i produktion på et senere tidspunkt. TV 2 Zulu har under udviklingen af programmet foretaget prøve-optagelser af flyvninger og træning i luften.

- Der har ikke på noget tidspunkt været tvivl om sikkerheden i projektet, men når der sker uheld af denne karakter, giver det anledning til at overveje bl.a. timingen af programmerne. I den nuværende situation er vi nødt til at undersøge sagen en ekstra gang og afvente myndighedernes konklusion. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, siger Maiken Wexø.