Til et af det kommende års helt store filmpremierer hører den nye 'Tomb Raider' med svenske Alicia Vikander i hovedrollen. Store bryster er ude. Hipterlook er inde. BT mødte holdet bag filmen i London.

Egentlig er spilfiguren Lara Croft en engelsk opfindelse. En meget succesfuld opfindelse. Men i de to film fra hhv. 2001 og 2003, der for alvor gjorde hende verdensberømt, var hun amerikansk - i skikkelse af Angelina Jolies sexede girl power-figur.

Nu, næsten 15 år senere, er har Lara fået en svag svensk accent. Superstjernen Alicia Vikander spiller hovedrollen i den nye Tomb Raider-film med dansk premiere i marts. Og de stramme shorts og t-shirts er skiftet ud med et hipster-look.

BT var med, da Vikander og andre skuespillere for nylig optog nogle scener til nye film i London.

I periferien af den berømte Hyde Park ligger ejendommen Wilton House, der spiller en vigtig rolle i ‘Tomb Raider’-legenden. Her bor Crofts forældre, Jarlen og hertuginden af Pembroke Montgomery.

I den nye film opsøger Lara Croft sine rødder i en historie, der forklarer, hvem hun var, før hun blev til den røv-sparkende superhelt,  vi kender i Angelina Jolies skikkelse. Hun er en ung hipster med et almindeligt job som cykelbud i London. Et ledetråd leder hende til at søge efter sin formodet afdøde far.

Den første skuespiller, BT møder, er netop faderen i skikkelse af engelske Dominic West. Streamingseere kender ham måske fra serierne ‘Wire’ og ‘The Affair’, hvor han spiller en forfatter, der i en form for amourøs dødsdrift kaster sig ud og ind af diverse forhold.

Med sin charmerende britiske accent er han smilende og glad under mødet med pressen, og han fortæller lystigt om at være tilbage i England for at optage.

»Det er sjovt at spille en lettere skør far til Lara Croft. I øvrigt er I skandinaver svære at forstå. Det er ret forvirrende, når Roal Uthaug, filmens norske instruktør, og Alicia Vikander sammen slår over i ‘skandinavisk snak’,« siger Dominic West.

Som han, ifølge magasinet Esquire, tidligere i år udtalte, har filmselskabet moderniseret historien.

»Den er helt sikkert moderniseret. Blandt andet har Alicia ikke latterligt oppumpede bryster. Det er ikke så chauvinistisk, hvilket muligvis kan komme som en skuffelse for nogle. Jeg vil beskrive hende som et cykelbud med Bruce Wayne-tendenser,« siger Dominic West.

Senere bliver BT inviteret ud i haven, hvor Lara Croft optrådte i sin nye ‘uniform’ – grå tanktop, læderjakke, læderstøvler og sort-grå cargobukser. I scenen, der bliver optaget, mens vi ser på, opsøger Croft sin fars gamle, store hus for at finde en gammel bebyggelse, der ligner et gravkammer i jagten på hendes forsvundne far.

Bagefter dukker hovedpersonen op til interview.  Alicia Vikander kan oplyse et rum med kedelige journalister. Hun var ukrukket, sød, grinende og betagende. Hun taler på fejlfrit engelsk (efter en del engelskundervisning) om den nye, friske Lara Croft.

Om cykelbuddet og hipsteren, Lara Croft, der bor i et kollektiv med mange andre unge i den betonprægede East London.

»Jeg er ikke den samme 'posh' Lara Croft, som Angelina Jolie spillede. I og med at rollerne er så forskellige, synes jeg ikke, at det er svært at træde ud af den store skuespillers skygge,« siger Vikander til BT.

Alicia Vikander boede i London i en periode efter sin studentereksamen. Her boede hun sammen med tre veninder boede i en lille lejlighed. Alicia arbejdede i en blomsterbutik for at tjene penge til husleje, inden hun blev en verdenskendt skuespiller.

»Lara Croft har alle de hårde, hårde, nysgerrige, intelligente træk, som vi kender,« siger Vikander.

For den 29-årige skuespillerinde er det stort at indspille filmen.

»Jeg var overrasket over, at min mor vidste, hvad Tomb Raider var. Det skyldes, at Angelina Jolie gjorde Lara Croft til et ikon. Vores film er en smuk måde at vise en meget elsket karakter fra flere vinkler.«

Jolie spillede hovedrollen i den første Tomb Raider film i 2001, to år efter at have vundet en Oscar som bedste kvindelige birolle for hendes rolle i 'Girl, Interrupted'. Den svenske skuespillerinde vandt en tilsvarende Oscar i 2016 for sin rolle i 'The Danish Girl'.

»Jeg er følelsesmæssigt tiltrukket af ting, der er meget forskelligt fra, hvad jeg har gjort før,« har VIkander sagt til Vogue.

»Det giver en ekstra spænding. Jeg har stort set lavet dramaer og indiefilm i min karriere, men jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har set store eventyrfilm som 'Indiana Jones' eller 'The Mummy'. Jeg elsker at blive omfavnet af de store rejser. En actionrolle er en barnedrøm for mig,« siger Vikander.