Morten Resen har valgt at holde en lang pause fra sit arbejde på Go' Morgen Danmark. Det skriver tv-værten på sin Facebook-profil.

»Jeg vil blot lige pippe, at jeg har taget den sværeste beslutning i mit arbejdsliv: At holde en lang pause fra Go' morgen Danmark«, skriver tv-værten på Facebook.

I næsten ni år har danskerne kunne stå op til Morten Resens ansigt, men fremover bliver det hans familie, der får lov til det. Det er nemlig familielivet, som han har valgt at prioritere højere.

»Indtil nu har mit familieliv været indrettet efter mig og mit arbejde, og nu synes jeg, det skal være omvendt. Derfor har jeg brug for at trække stikket i en periode for at bruge noget mere tid sammen med min familie, kramme mine børn ekstra meget og være uden et vækkeur, der ringer 02.59,« uddyber han.

Morten Resen skriver yderligere, at det bliver journalisten Michael Robak som erstatter ham. Michael Robak har gennem længere tid været ansat på TV 2 som både reporter, redaktør og redaktiosnchef. Desuden har han været klummeskribent ved ALT for damerne.

Tidligere har Morten Resen fortalt, at han overvejede at sige stop som morgenvært. Netop på grund af de skæve arbejdsvagter og søvnbesvær.

»Det er hårdt at være en nærværende far, når man allermest har lyst til at lægge sig i et hjørne og sove,« sagde han i maj 2015 til BT.

Søvnbesværet fik ham til at søge professionel hjælp på en søvnklinik. Her blev han gennem flere måneder udsat for søvnpres. Hvilket betyder, at søvnen blev taget fra ham, så hans krop til sidst var så træt, at den var tvunget til at sove.

»Det hjalp virkelig meget og betød, at jeg ikke længere havde problemer med at sove. Hvis jeg ikke var kommet i behandling, ved jeg ikke, hvordan det var gået.«

Morten Resen har sideløbende med Go' Morgen Danmark-arbejdet været vært for et program om netop søvnløshed.