Den danske stjerne Mads Mikkelsen er i Hollywood, hvor Oscar-prisuddelingen løber af stablen i nat, dansk tid.

Weekenden igennem er der traditionen tro masser af fester, så alle stjernerne, der er stimlet sammen i byen, har noget at tage sig til, drinks at drikke og folk at kindkysse, mens de venter på Oscar-festen.

Weekenden begyndte med en prisuddeling til uafhængige film, hvilket i amerikansk kontekst vil sige film, der ikke er produceret af Hollywoods seks største filmselskaber.

Prisuddelingen 'Film Independent Spirit Awards', også kaldet Indie-awards, lokkede også danske Mads Mikkelsen, hans hustru Hanne Jacobsen og datteren Viola til stranden i Santa Monica, hvor festen foregik.

Indie-festen er kendt for at være mere afslappet end mange af weekendens andre fester.

Thomas Vinterbergs 'Jagten', som Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i, var nomineret som årets bedste udenlandske film.

  

  

Filmfestivalen i Cannes gav Mads Mikkelsen prisen for bedste mandlige skuespiller for hans rolle i Jagten ved festivalen i 2012. Men indie-prisen gik dog til den franske 'Blue Is The Warmest Colour'.
 
Oscar-favoritten '12 Years A Alave' høstede tre Indie-priser. Bedste kvindelige birolle, bedste cinematografi (filmning, red.) og bedste manuskript.

Du kan læse BT og Viasats filmekspert Søren Højs bud på, hvem der løber med Oscar-statuetterne i nat her.

Prisuddelingen begynder klokken 2.30 natten til mandag, dansk tid. Følg med på bt.dk, der naturligvis holder dig opdateret hele vejen igennem nattens show.