Han spiser ikke kød eller fisk, drikker sig ikke fuld, og så er han kristen. Birgitte Nielsen gik mildest talt i panik i tredje afsnit af ’Gift ved første blik’, hvor hun fandt ud af mere om den mand, hun havde giftet sig med.

Men trods forskellighederne valgte de to nygifte at tage på bryllupsrejse sammen, og her blev det tydeligt, at Martin virkelig gjorde en indsats for at nå Birgitte. Han smagte på hendes tunsandwich og drak både vin og øl af flere omgange.

Bryllupsrejsen til Venedig bød også på lidt byvandring, og her var det også Birgitte, der bestemte hvordan det skulle foregå.

»Det har været en udfordring at få plads til hinandens synspunkter og interesser,« erkender Martin Asholm efter lidt tøven overfor BT, da han bliver spurgt ind til Birgittes dominans.

»Min indsats i det her projekt er én lang fredsmission. Vi skulle have fem uger med gode oplevelser,« tilføjer han.

Men Martins strategi er helt forkert, hvis han vil have fem uger med gode oplevelser, fortæller relations- og parforholdsrådgiver Lasse Bauer.

»Som mand skal man forsøge at sætte sig igennem. Hvis du føjer kvinden for meget og er for venlig, sker der bare det, at kvinden erfarer, at hun kan få sin vilje, når hun vil, og så bliver hun blot ved med at bestemme,« siger Lasse Bauer.

Han sammenligner situationen med en ejer, der giver sin tiggende hund lidt mad ved bordet. En dårlig adfærd, der bliver belønnet, og det skaber blot mere af samme skuffe. Det medfører, at kvinden mister respekten for sin partner:

»Så har vi problemet med, at fyrene sidder ude på toilettet, hver gang deres kone er sur, og de mænd får jo ikke noget sex. Hvilken kvinde gider dyrke sex med en mand, der blot er flink, men som ikke sætter sig i respekt,« siger Lasse Bauer.

Fatale konsekvenser

Han understreger, at det højest sandsynligt får fatale konsekvenser for parforholdet, når manden er for flink.

»Du risikerer, at manden eksploderer i frustration over aldrig at bestemme noget, og kvinden ender med at gå fra ham, fordi hun ikke tænder på ham,« siger Lasse Bauer.

Der er også den mulighed, at kvinden bliver i forholdet – men så er det kun fordi, kvinden har fundet sig en elsker.

»Så går hun ud og laver noget snavs med en lækker træner nede fra fitnesscentret. Hun har jo erfaring med, at hun kan slippe af sted med alt, så hvorfor ikke prøve,« siger eksperten.

Det er ikke kun Martin, der vælger den tilsyneladende forkerte strategi med at føje kvinden i parforholdet.

»Et af de største problemer, som parforhold lige nu lider under, er, at kvinden dominerer, og manden føjer hende. Kønsrollerne er blevet helt udvisket,« siger Lasse Bauer.

Han forklarer, at der især er brug for, at manden genvinder sin dominans i parforholdet, da mænd og kvinders roller i samfundet også er blevet udvandet. Rent praktisk har kvinder ikke brug for manden mere.

Sådan genvinder manden respekten

Lasse Bauer fortæller, at hvis manden gerne vil have det til at fungere, så skal han kigge på sig selv og finde ud af, hvor hans grænser går. Men der ligger også en opgave i, hvordan man får det sagt.

Eksperten fortæller, at det ikke nytter noget, hvis du på en fredelig og venlig måde forsøger at tage magten tilbage.

»Magt er ikke noget, du kan forhandle dig til. Magt er noget, du tager, ellers har du den ikke,« siger Lasse Bauer.

Han udbryder selv i løbet af interviewet, at en mand skal sige noget i retningen af ’Prøv at hør her søster - så stopper festen!’.

Men det er langt fra alle dominerede mænd i parforhold, der har muligheden for at genvinde respekten. Lasse Bauer fortæller nemlig, at man efter meget kort tid mister respekten for den anden – for altid.

»Det går meget hurtigt. Vi taler om dage, uger – højest måneder. Det går stærkt,« siger han.

Der er altså ikke sikkert, Martin kan nå at rette op på magtforholdet i sit og Birgittes nye ægteskab, hvis man skal tro eksperten