Mikkel Boe Følsgaard skal spille Hamlet i en stor international filmproduktion af det klassiske Shakespearestykke om den danske prins på Kronborg.
Her skal han spille sammen med prominente navne som Ian McKellen, Connie Nielsen og Gabriel Byrne.

Det bekræfter Mikkel Boe Følsgaard overfor BT efter at blandt andet Variety og Hollywood Reporter fortæller fra Cannes, at det er den danske skuespiller, der har titelrollen i den internationale opdatering af det klassiske Shakespeare-stykke, med den engelske titel 'Hamlet - Revenant'.

»Det kommer faktisk bag på mig, at det er ude nu, for kontrakten er ikke endeligt underskrevet, men vi er enige om betingelserne, og jeg har været til flere møder med instruktøren Ken McMullen, der virker som en super dygtig og meget fin fyr,« siger stjernen fra den Oscar-nominerede danske film, 'En kongelig affære' og tv-serien 'Arvingerne' til BT.

»Det er ret vildt, for det er simpelthen en drømmerolle, som jeg har haft lyst til at prøve kræfter med, siden jeg begyndte at interessere mig for skuespil,« siger Mikkel Boe Følsgaard, der dermed har fået sit første udenlandske rolle med titelrollen i 'Hamlet - Revenant'. Og den har han fået helt uden at gå til casting:

»Jeg har mødtes med instruktøren flere gange, men jeg har faktisk ikke været til casting. Jeg har så at sige fået rollen på mit glatte ansigt. Måske fordi min rolle i 'En kongelig affære' (som den sindssyge Kong Christian d. 7. Red.) også lugter lidt af Hamlet. Det bliver vildt spændende, at skulle spille overfor Ian McKellen,« siger Følsgaard, om den britiske skuespiller, der er verdenskendt for sin pragtpræstation som Gandalf i Ringenes Herre.

Han bliver ikke den eneste dansker på filmen, for også Connie Nielsen samt den unge skuespiller Marie Boda er på Hamlets rolleliste. Boda har kun haft ganske få filmroller, samt rollen som storesøster i TV2's julekalender 'Juleønsket'.

I sin første internationale rolle skal hun spille direkte overfor Følsgaard som den kvindelige hovedperson, Ofelia.

Mikkel Boe Følsgaard gjorde sig allerede bemærket internationalt, mens han gik på den danske filmskole, hvor han blev castet til rollen i Nicolaj Arcels 'En kongelig affære' fra 2012, der blev nomineret til en Oscar som bedste udenlandske film.

Mikkel Boe Følsgaard
Mikkel Boe Følsgaard Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Siden har han også haft vægtige roller i DR-serien 'Arvingerne' samt en anden Oscar-nomineret dansk film 'Under Sandet'.

I slutningen af maj er den alsidige skuespiller aktuel som bokseren Jørgen 'Gamle' Hansen i Mikkel Serups biografiske spillefilm, i 'Den bedste mand'.

Det er det danske selskab TrustNordisk, der har salgsrettighederne til 'Hamlet - Revenant', og de er i øjeblikket i færd med at sælge filmen på den internationale filmfestival i Cannes.

Filmen bilver produceret af franske Albatros Films i samarbejde med tyske Twenty Twenty Vision Filmproduktion, italienske Filmexport Group og danske Sequoia Pictures.

Andre læser også