Det var ikke lige det, hun havde allermest lyst til. Men da der var samlet 90 mio. kr ind ved indsamlingshowet til fordel for Afrika lørdag aften, måtte Tv-værten Cecilie Frøkjær stå ved sit ord og hoppe i Nordhavns mørke og bakteriefyldte vand.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Det er først på vej ud til prøverne på showet lørdag eftermiddag, at jeg bliver ringet op og præsenteret for ideen om at springe i vandet, siger Cecilie Frøkjær til Bt.dk, dagen efter hun og de mandlige medværter Jes Dorp-Petersen og Kim Bildsøe hoppede havnebassinet ved Nordhavn.

Men da hun og den anden kvindelige vært Puk Elgaard først fik beskeden kort før showet, nåede hun ikke at få skiftetøj med, og det gav lidt vanskeligheder efter dukkerten.

- Ja det endte med, at jeg tog hjem uden trusser, de var jo blevet plaskvåde sammen med det andet undertøj, og jeg havde jo ikke lige noget skiftetøj, siger en grinende Cecilie Frøkjær.

Afrika nu x


Men det manglende skiftetøj var ikke den eneste udfordring, for på grund af weekends kraftige uvejr, var kloakkerne løbet over, og havde dermed sendt litervis af kloakvand ud i havnebassinet. Og dermed var der risiko for, at de kække Tv-værter ville få sig en solid E-coli infektion efter deres vandgang.

- Det var dog ikke min største bekymring, jeg var mere fokuseret på, at jeg ikke turde at springe. Jeg har nemlig altid været rigtig nervøs for at springe i vandet, selv fra kanten af en swimmingpool, kan jeg blive nervøs. Så hvis jeg  var blevet præsenteret for det sted vi skulle springe fra i dagslys, havde jeg aldrig turdet, fortæller Cecilie Frøkjær.

Alle de badende værter var på forhånd informeret om, at der ville være E-coli bakterier i vandet. Og samtidig havde Jes Dorphs kone, der er læge, givet gode råd om at lukke munden og opholde sig kort tid i vandet, for at undgå en infektion.

Også værterne på TV2 programmet Bingo Banko og komikeren Geo endte med tage en dukkert i Nordhavn. Ingen viser indtil videre symptomer på at være inficeret med E-coli bakterier, der bl.a. kan give diaré, feber og mavesmerter.