Foto: Jens Nørgaard Larsen / Dennis Lehmann
For Brian Mikkelsen, der jo selv har en fortid som justitsminister i den tidligere borgerlige regering, har det været ekstra interessant at følge tredje sæson af Forbrydelsen, hvor storpolitik er blevet en del af serien. Blandt andet møder vi - i skikkelse af Søren Sætter-Lassen - justitsminister Mogens Rank. En karakter der med stor sandsynlighed er modeleret over blandt andet Brian Mikkelsen.

For den konservative politiker har det været en sand fornøjelse at følge serien. Lige indtil sidste afsnit, hvor Mikkelsen synes, at kæden hoppede af for manuskriptforfatterne.

- Sidste afsnit gør mig lidt trist, fordi jeg synes, at det er meget utroværdigt, at statsministeren (Kristian Kamper, spillet af Olaf Johannessen, red.), som de ellers har bygget op til at været en mand med en meget god moral, pludselig viser sig ikke at ville forfølge sagen med sin egen søn. Og at PET skulle forsøge at holde hånden over en sag på den måde, som det fremstilles, det er særdeles utroværdigt, siger han.

- Man kan simpelthen ikke lave sådan et cover up i Danmark, det kan ikke lade sig gøre, siger han, der har fulgt serien med stor fornøjelse søndag efter søndag.

- Derfor er det også lidt ærgerligt, for jeg synes virkelig, at det har været en god serie hele vejen igennem. Det er kun lige det sidste afsnit, hvor det halter gevaldigt, siger han.

Men slutning skal ikke have lov til at ødelægge det overordnede indtryk.

- Det er en serie jeg varmt ville anbefale til hele verden, hvis de spurgte mig. For som sagt så synes jeg, at serien har været fantastisk. Så som underholdning at betragte, der vil jeg give den 6/6 stjerner. Men i forhold til det faktuelle i seriens fremstilling af statsministeren og PET, der er serien dumpet med et brag. Men nu er det jo underholdning og fiktion - derfor seks stjerner, griner han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.