Skuespillerne Pelle Emil Hebsgaard og Joakim Lind Tranberg spiller Tommy og Rasmus Seebach i den succesfulde musicalopsætning ’Seebach’, der fortæller historien om den kendte popfamilies turbulente liv. Undervejs er skuespillerne kommet tæt på Seebach-familien, og det har fået dem til at håbe, at publikum går fra salen med lidt dårlig smag i munden.

»Det er ekstremt spøjst og med en kæmpe ærefrygt, at vi spiller det her. Jeg spiller deres far, som er død, og jeg får virkelig en faderlig klump i halsen, når jeg ser Rasmus, Nikolai og Marie (Seebach, red.), selvom de i virkeligheden er 10-15 år ældre end mig. Det er så spøjst at give dem et kram. Jeg føler, jeg kender dem. Og de føler, de kender mig på en tættere måde end normalt, og vi kender jo egentlig ikke hinanden,« forklarer skuespiller Pelle Emil Hebsgaard, der spiller rollen som Tommy Seebach i forestillingen, der fra fredag og godt en måned frem spiller på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Forud for genopsætningen i København har ’Seebach’ allerede gået sin sejrsgang landet over, og siden premieren på Fredericia Teater sidste år har forestillingen indtil videre solgt svimlende 175.000 billetter og modtaget stribevis af gode anmeldelser.

Pelle Emil Hebsgaard med krøllet paryk som Tommy Seebach.
Pelle Emil Hebsgaard med krøllet paryk som Tommy Seebach. Foto: Søren Malmose
Vis mere

For debutanten Joakim Lind Tranberg, der spiller rollen som Rasmus Seebach i forestillingen, er der ingen tvivl om, at stykkets moderne og nutidige åre – med en populær popstjerne i fokus – er en del af forklaringen på succesen. Det gør dog også, at den unge skuespiller hele tiden skal være på tæerne – for den rigtige Rasmus Seebach går stadig rundt derude og optræder.

»Han er så frisk i folks erindringer, at folk ikke skal være i tvivl om, at de ser Joakim Lind Tranberg på scenen, men de skal også se Rasmus Seebach deroppe, og det er en svær balance, for det må aldrig blive karikeret, så bliver det bare dårligt. På den måde har det været angstprovokerende og svært, men han har været god at tale med og har hele tiden sagt, at hvis jeg havde brug for noget, så skulle jeg bare give et kald,« forklarer Joakim Lind Tranberg, der for nylig vandt en Reumert Talentpris for sit portræt af Rasmus Seebach.

Joakim Lind Tranberg optræder som Rasmus Seebach.
Joakim Lind Tranberg optræder som Rasmus Seebach. Foto: Søren Malmose
Vis mere

I forberedelserne har både Pelle Emil Hebsgaard og Joakim Lind Tranberg brugt Seebach-familien enormt meget. Mens Pelle har snakket med familien, spurgt Seebach-børnene, hvordan de husker deres afdøde far, og set et hav af YouTube-klip, har Joakim haft samtaler med Rasmus Seebach og set hans koncerter for at være sikker på at ramme popstjernens nerve. I den proces er skuespillerne kommet tæt på ikke bare Seebach-familien selv, men også deres hidtil meget private historie om Tommy Seebachs forfald, og derfor har familiens opbakning betydet alverden.

»Familien har været meget glade og rørte. Vi havde heldigvis en gennemspilning, hvor de var der, og det var så sindssygt at stå deroppe og meget rørende, at en hel familie har lukket op til deres hjem, som de kunne have gjort for mange år siden. Men de har passet på hinanden, og nu lukker de så op, så vi kan fortælle deres historie,« fortæller Joakim Lind Tranberg.

Især historien om Tommy Seebach, der døde i en alder af bare 53 år efter flere års alkoholmisbrug, har rørt skuespillerne meget, for der hørte meget mere til fortællingen om ’Krøller eller ej’-sangeren.

Pelle Emil Hebsgaard som Tommy Seebach.
Pelle Emil Hebsgaard som Tommy Seebach. Foto: Søren Malmose
Vis mere

»Mange troede, Tommy bare var en drukkenbolt, der opførte sig dårligt. Men som børnene har sagt til os, så var han faktisk verdens bedste far. Han drak bare for mange øl og havde indre dæmoner,« forklarer Joakim Lind Tranbjerg og tilføjer:

»Vi har det sådan, at folk gerne må gå ud med en dårlig smag i munden over sig selv. Vi har nok alle sammen været med til at drille nogen, men det er tydeligt, at folk nok ikke har anet meget om Tommy Seebach.«

I rollen som Tommy Seebach har Pelle Emil Hebsgaard da også oplevet stærke reaktioner fra salen, når fader Seebachs fortælling udfoldes på scenen.

»Det var reelt hele Danmark, der mobbede ham ud over afgrunden. Der er et moment i forestillingen, hvor jeg kan høre et gylp fra publikum, som om de godt ved, at de måske har haft en medvirkende rolle,« siger skuespilleren, som da også har fået en henvendelse fra en blandt publikum, der følte sig ramt af fortællingen.

»Det var helt vildt sødt. Han skrev; jeg følte mig sgu lidt ramt, for jeg har nok været med til at tale dårligt om Tommy, så i mangel på en reel Tommy at sige undskyld til, så siger jeg undskyld til dig,« fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

’Seebach’ spiller på Det Kongelige Teaters Gamle Scene den 22. juni-den 29. juli.