Lyt til artiklen

Den frækkeste dreng i Milliardærklubben, den fængselsdømte finansmand Lasse Lindblad, investerede 12 mio. kr. i udvikling af sommerhuse syd for Skagen. Projektet fejlede, men nu ejer samleveren sommerhus og kæmpe naturgrund.

Milliardærklubbens frækkeste dreng, den fængselsdømte finansmand Lasse Lindblad, investerede i 2007 og 2011 i en stor strandgrund i Ålbæk lidt syd for Skagen. Idéen var at udvikle sommerhuse, men projektet blev aldrig til noget, og i dag ejer Lindblad-parret mange tusinde kvadratmeter klitter direkte til Kattegat, hvor blot et enkelt sommerhus ligger placeret.

Medlemmerne af Milliardærklubben, en gruppe af kulørte forretningsfolk, herunder den krakkede IT-milliardær Erik Damgaard, som altid har ønsket at blive en del af det pæne selskab i erhvervsdanmark. Med finansmanden Lasse Lindblad i spidsen etablerede klubben Capinordic og drømte om, at finanskoncernen skulle vokse Danske Bank over hovedet.

I 2007, altså før nogen havde hørt om finanskrisen, var Lasse Lindblad styrtende rig med en formue på over 411 mio. kroner på papiret. Lindblad besluttede at investere nogle af pengene i Skagen, hvor tunge erhvervsfolk som daværende DONG-, SAS- og Posten-formand Fritz Schur, tidligere Carlsberg-direktør Flemming Lindeløv og Mærsk-formanden Michael Pram Rasmussen ejede huse eller ferierede.

Lasse Lindblad købte i 2007 en flere tusinde kvadratmeter stor strandgrund lidt syd for Skagen ved Ålbæk for 4,5 mio. kroner, og i juni 2011 erhvervede han yderligere nogle tusinde kvadratmeter for andre fire mio. kroner. Ud over marehalmsklædte klitter direkte til de milevide sandstrande ved Kattegat lå der kun en gammel nedrivningsklar bondegård og et ældre sommerhus.

Lasse Lindblad var nu blevet en større jordbesidder i ferieparadiset, og i september 2011 solgte han hele molevitten til sit nystiftede udviklingsselskab Projekt Ålbækvej ApS for ikke mindre end 12 mio. kroner. Nu skulle der tjenes penge!

Ifølge årsregnskaberne fra selskabet var meningen med det hele at udvikle og udstykke ejendommen i otte nye sommerhusgrunde, når kommunen var klar med lokalplanen. Men lokalplanen kom åbenbart ikke til at se ud, som Lasse Lindblad havde forventet – muligvis på grund af problemer med krav til stisystemer til havet m.m.

I dag er værdierne i selskabet nedskrevet til 1,2 mio. kroner, og Lasse Lindblads hustru, Merete Legardh Lindblad, ejer en grund direkte til Kattegat, hvor det gamle sommerhus fra 1927 nu er renoveret efter alle kunstens regler. Merete Legardh Lindblad ejer i dag også selskabet Aalbæk ApS, som for nylig har skiftet navn til Geysir Invest.

Lasse Lindblad blev i foråret idømt to og et halvt års fængsel for skyldnersvig i en straffesag, som er en del af retsopgøret efter krakket i Capinordic Bank, der gik konkurs i 2010. Bagmandspolitiet havde tiltalt Lindblad i fem forhold, men byretten frikendte ham i de fire. Den kontroversielle finansmand har anket dommen.

Lindblad har ligeledes anket en stor erstatningssag fra efteråret 2015, hvor Østre Landsret dømte ham og Capinordic Banks tidligere direktør og bestyrelsesformand Henrik Juul Claus Ørskov til at betale en erstatning på 90 mio. kroner plus procesrenter for ni uforsvarlige udlån. Lindblad var selv bestyrelsesmedlem i Capinordic Bank. Blandt de tre dømte er Lasse Lindblad formentlig den, der har størst mulighed for at betale erstatningen. Sagen var anlagt af statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet. Lasse Lindblad har også anket straffesagen.

Under retssagerne kom det frem, at Lindblad-parret aldrig har giftet sig. Merete Lindblad står i dag som ejer af flere selskaber i samleverens koncern, herunder holdingselskabet Finansmanagement med en egenkapital på knap 33 mio. kroner. Hun ejer også Finansmanagement 3, som til gengæld har en negativ egenkapital med 39 mio. kroner.

Det manglende giftermål har givet næring til spekulationer om, hvorvidt Lasse Lindblad overfører værdier til Merethe Lindblad for at skærme midler mod kreditorer. Lasse Lindblad havde i sin storhedstid en formue på 411 mio. kroner. I dag er han dog stadig ved muffen og bogfører en egenkapital på 87 mio. kroner i hovedselskabet DKA Consult. Lasse Lindblad har ingen kommentarer til denne artikel.