Nogle dage kan det være svært at begribe, at mennesket er det klogeste dyr på planeten.

I denne uge kunne vi i JydskeVestkysten læse om en mor ved navn Nina, der ved afhentning af sin lille datter i den lokale børnehave fandt hende på legepladsen i gang med at spise resterne af en beskidt småkage.

Jeg ved ikke, hvorfor detaljen om renheden af småkagen er vigtig, men hvor vi andre ville sige: 'Ej, lille skat, smid den der kage. Den er ulækker, vi finder noget godt til dig på vejen hjem', så gjorde mor-Nina noget helt andet. Hun klagede.

Ikke bare til institutionen, men også til Esbjerg Kommune og harcelerede i JydskeVestkysten om det chok, hun fik, da hun fandt sin datter med den famøse småkage. Og nu kræver mor-Nina, at der bliver iværksat en lov mod sukker i alle kommunens institutioner.

Men hvorfor egentlig stoppe her? Hvorfor kræver Nina ikke sukkerforbud i alle landets kommuner? Eller i hele Europa? Hun skal vel ikke kun redde børn i Esbjerg for deres uansvarlige forældre, deres alt for løse madvaner og uopmærksomme pædagoger?

Fjern da også rutsjebaner, hvis et barn er faldet ned af en sådan. Eller nedlæg legepladser, hvis et barn har slået sig. Forbyd sakse, hvis en unge har klippet sig i fingeren. Ja, og fortsæt selv listen…

Hvis den mor er bange for beskidte småkager, så skal hun se en psykolog. Hvis man er bange for sukker på grund af risiko for fedme, så skal de lade være med at spise mere sukker, end man kan forbrænde. Og kan man ikke administrere mængderne, findes der sundhedsplejersker, som kan rådgive om den slags.

Når jeg bliver vanvittig af denne historie, så er det, fordi Nina er et rædselseksempel på et voksent menneske, der i ramme alvor lever i den forvildelse, at hendes personlige livsvalg og opdragelsesmetoder (Det kunne være så utrolig meget andet, der også hører sig privatlivets fred til) skal påtvinges en hel kommune, fordi hun tilfældigvis bor der. Det er jo gak!

Og jeg kan ikke lade være med at studse over, hvem eller hvad som har overbevist hende om, at hendes personlige livsindstilling og valg trumfer alle andre familiers livsindstilling og valg – her af fødevareindtagelse ugens syv dage.

Hvad i alverden der har fået hende til at tro, at hun skal eller kan bestemme, hvad andre esbjergenser-børn har i deres madpakker? Det grænser jo nærmest til storhedsvanvid.

Kan vi lige tage et skridt tilbage, passe vores egen butik – med eller uden småkager – og respektere, at ikke alle lever ens og har ret til netop at leve anderledes.

Vi hverken kan eller skal lovgive os ud af alting. Vi kan tage et personligt ansvar. Det er personlig frihed.


Will Smith (th.) langer ud efter Chris Rock under årets Oscar-uddeling.
Will Smith (th.) langer ud efter Chris Rock under årets Oscar-uddeling. Foto: ROBYN BECK
Vis mere

WILL SMITH

Man kan jo undre sig over, hvorfor der skulle gå hele fire måneder, men Will Smith har efter megen dumhed eller travlhed fået nosset sig sammen til at give Chris Rock en undskyldning for det slag, han uddelte for rullende kameraer under Oscar-uddelingen.

Jeg har set den nogle gange, og med tidsperspektivet in mente må jeg sige, at Smith igen er i topform udi skuespil. Giv den mand endnu en Oscar!

Ole Andersen, også kendt som Swinger-Ole fra 'Landmand søger kærlighed'.
Ole Andersen, også kendt som Swinger-Ole fra 'Landmand søger kærlighed'. Foto: TV2
Vis mere

SWINGER-OLE


Vil du i seng med en kendt, så har du chancen nu. Ole kendt fra 'Landmand søger kærlighed' har – hensynsfuldt – valgt at gå i åben swingerklub på Fyn, hvor interesserede kan møde op og få en tur.

Som bonus-info kan jeg meddele, at Ole i øvrigt er single, eftersom hans seneste kæreste ikke var helt så frivol som Ole selv.

Folketingsmedlem for Frie Grønne Uffe Elbæk.
Folketingsmedlem for Frie Grønne Uffe Elbæk. Foto: Emil Helms
Vis mere

UFFE ELBÆK

Først rasede han mod kæmpegevinster ved salg af bolig. Det kunne simpelthen ikke være rigtigt, at man skulle kunne tjene millioner på bare at have investeret fornuftigt i mursten.

Boligmarkedet skulle være for alle, og boligpriserne skulle derfor ikke følge det fri marked, og Uffe og hans daværende parti, Alternativet, ville derfor grundlæggende ændre på retten til at eje fast ejendom.

Siden scorede han kassen på salget af sin lejlighed på Frederiksberg – helt præcis tre millioner kroner – og flyttede til morens fede rækkehus, som han arvede, og så hørte man ikke mere til det brok.

Men nu raser Uffe i B.T. over, at kommunen har tilladt det københavnske gade-racerløb Copenhagen Historic Grand Prix. Det er så irriterende for Uffe, at de gamle veteranbiler skal igennem hans gade, hvor de støjer og generer hans liebhaver-fred i det attraktive boligkvarter med dejlige rækkehuse.

Hvor er det dog også irriterende, at der er andre mennesker, og at jorden ikke kun drejer omkring en selv.

Johnny Depp og Amber Heard.
Johnny Depp og Amber Heard. Foto: Uncredited
Vis mere

JOHNNY DEPP

Det startede næsten underholdende. Retssagen mellem Amber Heard og Johnny Depp blev i hvert fald en farce for åben skærm, hvor Heard – på trods af mange timers skuespil-undervisning – ikke kunne presse en eneste tåre ud under de mange gråd-scener, og Depp viste et sært 'comedy bone', der i retssalen fik både tilskuere, advokater og sikkerhedsfolk til at bryde ud i grin.

Nu går Amber så efter hans formåen i sengen. Depp er angivelig impotent, og det skulle være årsagen til hans påståede raserianfald og voldtægt af hans daværende kone med en flaske.

Hvor ville jeg ønske, at det tidligere par havde lidt værdighed tilbage og kunne holde krigen inden for murerne – på den anden side ville jeg så ikke kunne anbefale Depp at følge Dick. Dick Kaysø, der gennem fokuseret shockwave har fået styr på penis til fuld tilfredshed. For både ham selv og partner. Jeg sender gerne nummeret.