På Dyvekeskolen på Amager er 3. V ikke i tvivl: Deres klasselærer er fantastisk. Og det er de ikke alene om at synes. Ugebladet Ude og Hjemme har kåret Helle Kristensen til Danmarks bedste skolelærer.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Jeg blev noget beæret, men jeg har jo bare gjort mit arbejde, siger Helle Kristensen.

Ugebladet havde modtaget 50 rørende indstillinger fra elever og elevers forældre, der hver især synes, de havde Danmarks bedste lærer. Anita Johansen indstillede Helle Kristensen, fordi hun har gjort et enormt stykke arbejde for, at Anita Johansens datter Yasmin skulle få det bedre i skolen.

I to år kæmpede lærere og elever med Yasmin, der ikke kunne koncentrere sig. Hun forstyrrede undervisningen og blev nemt sur, hvilket gjorde hende til et oplagt mobbeoffer. Takket være Helle Kristensens engagement fik Yasmin den rette diagnose, ADHD, og i dag fungerer Yasmin som et helt almindeligt barn på ti år.

ADHD


- Helle har været alle tiders. Jeg har ikke følt, at jeg stod alene med et barn med ADHD. Vi har arbejdet som en helhed, fortæller Anita Johansen.

Helle Kristensen sørgede for, at Anita Johansen kunne begynde i en familieklasse med Yasmin, hvor hun to gange om ugen kunne støtte sit barn. En skolepsykolog blev tilknyttet, og da Yasmin fik sin diagnose, begyndte hun at gøre fremskridt.

- Helle har været fantastisk til at snakke med Yasmin og fortalt hende, at det ikke var hendes skyld, at hun var, som hun var. Hun har også været god til at fortælle de andre børn og forældre, hvad der er galt, fortæller Anita Johansen.

Ville hjælpe Yasmin


Anita Johansen fortæller, at i dag får Yasmin medicin for hendes lidelse, og nu kan hun koncentrere sig om skolen. Men det betyder ikke, at Helle Kristensens indsats er slut. Hun sørger nemlig stadig for at mødes med den lille familie hver tredje måned, så de kan sikre sig, at Yasmins udvikling går i den rigtige retning.

Smækker med døren


Helle Kristensen synes dog ikke, at hendes indsats er noget særligt, selvom det til tider har været hårdt. Men hun var fast besluttet på at hjælpe Yasmin, og ville ikke sende hende videre til en specialklasse.

- Vi skal være her alle sammen. Selvfølgelig giver det uro, når et barn smækker med døren, og det skal selvfølgelig stoppes. Men med kærlighed og tålmodighed, ikke med skældud, siger Helle Kristensen.