Lyt til artiklen

Hvis du synes det har været ekstraordinært varmt i dag, så er det ikke nødvendigvis varmen, der er steget dig til hovedet.

Med 31,6° i Store Jyndevad i Sønderjylland fik vi nemlig fredag den varmeste juli-dag i fire år. Oplyser TV2 Vejrcenter

- De 31,6° er den højeste temperatur målt i Danmark i årets syvende måned siden 2006, hvor man nåede 33,5°. Juli 2006 var som helhed desuden den varmeste af sin slags nogensinde registreret, Fortæller Danny Høghsholt TV2 Vejrcenter

Sommervarmen hen over Danmark kan i nat give os en af de sjældne tropenætter.

- Til langt ud på aftenen vil temperaturen holde sig over 25 grader, og selv i nat vil der ikke være megen afkøling at finde. Temperaturen holder sig i den sydlige del af landet nemlig over 20 grader natten igennem, siger Danny Høghsholt

Og når det sker, så er der tale om en rigtig tropenat.

Det er langt fra hvert år vi i Danmark har tropenætter. Det sker kun under meget varme perioder - og typisk sidst på sommeren, hvor havvandet er varmt.

Sidste år fik vi dog en meget tidlig tropenat, da temperaturen natten til den 4. juli holdt sig over 20 grader - i år kan den første tropenat komme én nat tidligere.

Den varmeste nat i Danmark gennem tiderne havde man natten til den 26. august 1997, hvor Christiansø ikke nåede under 23,0°.

Varmen kulminerer lørdag, hvor temperaturen flere steder kan nå op på omkring 32°, inden regn og torden i løbet af natten til søndag og søndag giver os mere normale temperaturforhold.