Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

August 1967: Den øde, etiopiske højslette. Kulsort nat. Den lille flok af kamel-nomader har slået deres simple telte op og er gået til ro. Også familiens eneste eje, et par kameler og to magre køer, har fundet hvile. Hassans familie har valgt at placere teltet tæt på et tykt tornekrat - for at være lidt bedre beskyttede mod nattens omstrejfende, vilde dyr. Græshopperne larmer, og der høres spredte hyænehyl fra nattemørket.

Med ét er alting blod, kaos og gråd. En hyæne har banet sig vej gennem krattet og kaster sig grådigt over den fire år gamle Hassan. Med kæben og de sylespidse tænder fast plantet omkring drengens ansigt rusker den ham vildt fra side til side. En ansigtsknogle knaser i nattemørket. Det før så kønne barneansigt er på sekunder forvandlet til en stor blodig klump.

De voksne vågner ved barnets skrig og får jaget dyret væk, før hyænen når at tage livet af ham. Cheflægen på det lille hospital, de bagefter opsøger, ryster opgivende på hovedet. Hassan Anbesse overlevede hyænens angreb. Men han måtte leve med et skamferet ansigt. Hvor næsen før sad, var der nu bare nogle spredte hudrester og et gabende krater. Det ene øje manglede. Øjenlågene og den omgivende hud var væk.

Hans redning blev den danske missionær Børge Schantz, som i 1968 besøgte Hassen Anbesses skole i Etiopien. Og som besluttede sig for at hjælpe drengen. Ved at få hans historie på forsiden af BT, samlede avisens læsere ind til en flybillet til Danmark. En kirurg opererede gratis drengen. Og gav ham et nyt ansigt.

Nu, over 40 år senere, mødes Børge Schantz og Hassen Anbesse igen i Danmark.

Læs resten af historien i BT i dag.

Andre læser også