Det var et aldeles uappetitligt syn, der mødte fødevarekontrollen, da den for en måned siden besøgte en af de 118 Meny-butikker i Danmark.

I supermarkedet i Østervrå i Nordjylland blev der blandt marcipanbrød og bland selv-slik fundet musselort, hvilket straks udløste en bøde på 20.000 kroner samt en sur smiley til dagligvarebutikken.

‘På lager er der fundet ekskrementer fra mus på beholder med løsmålsslik og salgsdisplay med fødevarer. Der er gnavebid i marcipanbrød, skriver fødevarekontrollen i den netop offentliggjorte rapport fra besøget.

Men efterladenskaberne fra musene var ikke kun begrænset til området med søde sager. Hele lageret var inficeret, fremgår det videre af kontrolrapporten.

Meny oplyser selv til fødevarekontrollen, at der fredagen forinden besøget blev fanget en mus ved løssaglsslikket, fremgår det af rapporten. Men fødevarekontrollen fik ingen skriftlig dokumentation for, at en eller flere mus skulle være fanget.

Selvstændig købmand i Meny Østervrå, Kasper Kærsgaard, erkender over for BT, at supermarkedet ikke har været ordentligt rent.

»Der er ingen tvivl om, at når man får en sur smiley, fordi der er fundet mus på ens lager, så har man ikke gjort det godt nok. Jeg har øjeblikkeligt efter Fødevarestyrelsens besøg kasseret de berørte varer, rengjort lageret og har i samarbejde med vores skadedyrsbekæmper gennemgået bygningen og skadedyrssikret lageret yderligere,« siger han.