Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Studerende advarer mod pladsmangel og dårlig undervisning, hvis videnskabsministeren optager flere studerende uden at åbne pengepungen.

Studerende frygter at havne i vindueskarmene, hvis videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) får opbakning fra universiteterne til sin udmelding om, at der skal optages flere studerende.

Universiteterne er nemlig ikke klar til ekstra studerende, og det vil kunne mærkes på undervisningen, hvis ikke der følger friske penge med, siger Lena Scotte, der er næstformand for Danske Studerendes Fællesråd.

- Vi er på ingen måde imod, at der bliver optaget flere studerende. Men det bliver svært at skaffe plads og kvalificeret undervisning til dem, siger Lene Scotte.

Hun peger på, at mange universiteter de seneste år har fyret forskere. Det gælder blandt andet på det naturvidenskabelige område, som lidt overraskende er et af de områder, der nu får mange ansøgere:

- Hvis man optager studerende på et tidspunkt, hvor universiteterne ikke har nok undervisere, så bliver der enten mindre undervisningstid eller også må universiteterne hive undervisere ind fra gaden, som ikke selv forsker, siger Lene Scotte.

Hun mener, at ekstra penge til undervisere og lokaler vil komme flere gange igen, når de studerende kommer ud på arbejdsmarkedet.

/ritzau/

Andre læser også