Richard Schumann (th) bor nu i et rækkehus i Valby. Han var ked af at måtte forlade sit hjem gennem mere end 30 år.
Richard Schumann (th) bor nu i et rækkehus i Valby. Han var ked af at måtte forlade sit hjem gennem mere end 30 år. Foto: Jeppe Carlsen/Andreas Beck
Klagerne vælter nu ind fra lejere i en række af Kenneth Schwartz Thomsens gamle ejendomme, som i dag er ejet af erhvervsmanden Christian Riiber.

- Vi har massevis af klager fra lejere over Christian Riiber og en Morten Bruun, som tidligere er gået under navnet Morten Korsgaard, og som var ejendomsadministrator for Kenneth Schwartz Thomsen. Hvis man skulle bedømme dem som ejendomsadministratorer, får de dumpekarakter - ligesom Kenneth Schwartz Thomsen gjorde i sin tid, siger Claus Højte, direktør i Lejernes LO (LLO).

’Dumpekarakter-lighederne’ mellem Kenneth Schwartz Thomsen og Christian Riibers administrationsevner er næppe tilfældige.

Richard Schumann


Kenneth Schwartz Thomsen 1


Som en kilde i går afslørede for BT, har Christian Riiber nemlig overtaget Kenneth Schwartz Thomsens advokat og ejendomsadministrator - henholdsvis Tue Askeland og Morten Friis Korsgaard - en kendsgerning, der bekræftes af Morten Friis Korsgaard:

- Det er korrekt, at jeg tidligere har arbejdet i en årrække for Kenneth Schwartz Thomsen, og at jeg nu har arbejdet i en årrække for Christian Riiber, siger Morten Friis Korsgaard til BT.

Den tidligere boligspekulant Kenneth Schwartz Thomsen er selv dybt involveret i flere af sin ven Christian Riibers ejendomsopkøb, der tæller flere af Thomsens egne gamle, forgældede ejendomme, købt på tvangsauktioner. Kenneth Schwartz Thomsen og hans hold var berygtet blandt lejere, og deres aktivitet hos Christian Riiber forklarer mange af de lignende klagesager, der nu rammer Riibers ejendomme.- Det, Kenneth Schwartz Thomsen gjorde, var at købe en masse ejendomme, og så varslede han opsætning af alt lige fra altaner, elevatorer og nye køkkener, og det gik i stå for ham. Derudover var hans administration præget af store huller. Blandt andet i forhold til vedligeholdelse og tilbagebetaling af depositum, forklarer Claus Højte.


Udestående tæt på 2,4 mia. kr.

Han uddyber, at de to store fornyelsesprojekter er sat i bero under Christian Riiber, mens den bekymrende administration af udlejningsejendommene fortsætter.

Kenneth Schwartz Thomsen gik konkurs med ejendomsselskabet Thorion Invest k/s i september 2008 og efterlod et spor af kreditorer og et udestående i omegnen af 2,4 milliarder kroner til gode hos boligspekulanten. I BT i går erkendte Christian Riiber, at Kenneth Schwartz Thomsen udfører arbejde for ham.

De Krakkede Danmark - 8 - Peter Halvorsen


- Det er korrekt, at Kenneth Schwartz Thomsen udfører arbejde på konsulent-basis for os, men han er ikke fastansat, og det er også korrekt, at han udfører arbejdet fra Vedbæk Strandvej, sagde Riiber og bekræftede, at Schwartz Thomsens konsulentarbejde omfatter nogle af de ejendomme, han før ejede selv.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kenneth Schwartz Thomsen.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.