Typisk dansk sommervejr under middel. Sådan lyder beskrivelsen af vejret den kommende uge fra Tv2 vejrets meteorolog Mikael Jarnvig. Sommeren er stort set ikke til at få øje på.

De positive nyheder først:. Sank Hans aften ser ud til at blive tør, og på mandag får vi sol og op til 20 grader.

Men så er det også overstået med solskinshistorier i denne omgang. Vejret den kommende uge bliver hverken til badesandaler eller heldagsudflugter til stranden.

Læs også: Fyn og Jylland slap med skrækken

- Generelt bliver det sådan lidt under normalstandarden for dansk sommer. Dvs, maks 20 grader og en del nedbør, siger Mikael Jarnvig.

Og heller ikke vinden er i det sommerlige hjørne. Hver dag i den kommende uge vil den blæse med en hastighed på mellem 5 og 10 meter i sekundet med endnu kraftigere vindstød.

- Det er svært at se ret meget sommer de kommende dage, men man kan da trods alt glæde sig over, at det ser ud til at blive en rimelig Sank Hans aften, hvor der nok skulle være mulighed for at få gang i bålene. Dog ligger der et regnvejr og lurer nede over tyskland, og det skal ikke flytte sig ret meget, før Sankt Hans aften bliver våd herhjemme, siger Mikael Jarnvig.

Læs også: d weekend rammer Danmark

Og har man planlagt udendørsaktiviter i weekenden, så bør man overveje at udskyde dem til mandag,

Lørdag bliver overskyet med regn af og til, mens søndag byder på flere skyer og mere regn.

Mandag ser ud til at blive eneste strejf af sommer de kommende mange dage.