Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I den ene ene af landet er der store oversvømmelser efter torsdagens storm. Og i den anden ende af landet ligger bådene på bunden af en knastør havn uden vand. På Sydfyn stod vandet lørdag således 1,8 meter under normalen.

- Bodil har fjernet alt vandet, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

- Alt vandet er blæst væk. Når det blæser kraftigt fra vest i mange timer, er det helt almindeligt, at vinden blæser vandet over i den anden ende af landet, forklarer han.

- Man kan sige, at vinden nærmest hiver vandet væk.

Se billederne fra den sydfynske havn: Her har Bodil fjernet al vandet

Havet omkring Sydfyn følger vandstanden i Østersøen. Derfor var der ekstremt lidt vand i de sydfynske havne, forklarer Frank Nielsen. Faktisk var vandstanden hele 1.80 meter under normalen.

Han forsikrer, at vandet nok skal vende tilbage til havnen, så bådene igen kan sejle.

- Det har taget et døgn for stormen at blæse vandet væk fra havnen. Så det tager også lidt tid, for vandstanden er normal igen.

Se alle billederne: Oversvømmelser og enorme ødelæggelser efter Bodil

Han tilføjer, at det forsvundne vand er ved at vende hjem til sin havn på Sydfyn. Og så vil vandstanden endda blive lidt højere end normalt.

- Det er ligesom et badekar. Når vandet igen vender hjem til Sydfyn, sker det med et lille skvulp. Så bliver vandstanden lidt højere end normalt, før den igen er som den plejer.

Andre læser også