Man kender det kun alt for godt: Et stk. billig flybillet er næsten i hus, men så er der liiige et bagagegebyr, der kommer oveni, og så skrider hele budgettet. Men nu skal det være slut.

Løsningen hedder Rufus Roo, og det er en jakke med syv mega-store lommer, der kan rumme nok habengut til en mindre ferie - og vupti, så er man udenom den ærgerlige ekstraudgift ved at checke sin bagage ind.

Frakken koster 250 kroner, og til den pris får du altså en beklædningsgenstand kombineret med en slags rejsekuffert, man kan tage på.

En journalist fra den engelske avis The Sun har testet opfindelsen og fået et positivt resultat ud af det.  

For at presse citronen til det yderste valgte han at overlæsse frakken med alt det, den overhovedet kunne rumme, så vægten endte på 15 kilo. Det er 5 kilo mere, end fx Ryanair tillader, at man har med i håndbagage i flyet.

I gigant-lommerne blev der - blandt meget andet - plads til:

En laptop, sokker, underbukser, bananer, en halv liter Coca-Cola, en rejseguide, et par jeans, en iPad, badeshorts, sko, kamera, hovedtelefoner og en dykkermaske.

Og det bedste var, at frakke-testeren strøg lige gennem sikkerhedstjekket og gaten uden andre kommentarer end en vagt, der spurgte ham:

- Er din jakke designet til lavpris-fly? Det er en god idé, måske anskaffer jeg mig én!

Journalisten Nick Francis skriver selv om sin oplevelse:

- Først var jeg skeptisk, fordi den fik mig til at ligne Den Afskyelige Snemand med udposede lommer som en hamsters kinder, men jeg var overrasket over, at ingen i lufthavnen stoppede mig eller stillede kritiske spørgsmål.

Han har regnet ud, at han på en Ryanair-flyvning fra London til Dublin sparede 415 kroner på at fylde sin Rufus Roo med rejsesagerne i stedet for at tjekke en taske ind.

Men en talsmand fra flyselskabet føler sig ikke truet af frakkens bagagekapacitet.

- Vi tillader allerede 10 kilo håndbagage gratis, så de færreste passagerer har behov for at klæde sig ud som Michelin-manden.