En rotte kravlede op i en barnevogn og angreb et spædbarn i ansigtet.

Det skete fredag morgen, blot få dage før den lille pige i Aabenraa skulle døbes. Hunfi sår på næsen og i overlæben efter rottens angreb.

Det skriver tv2.dk.

Pigen blev efterfølgende behandlet med stivkrampevaccination og antibiotika.

Babyen lå og sov i sin barnevogn, da rotten kravlede op i vognen til hende.

Det er tilsyneladende kulden, der har fået rotten til at søge mod et varmt og lunt sted.

- Det er en ting, der sker en gang i mellem og heldigvis relativt sjældent. I den kolde del af året kan en rotte komme til at hoppe op i en barnevogn, sandsynligvis for at søge noget varme. Og hvis den bliver klemt og bliver bange, så har den det med at bide, og i det her tilfælde mener vi, at den har kradset med kløerne, siger Claus Schultz fra Rentokil, der står for rottebekæmpelsen i Aabenraa Kommune til BT.

Det kan være svært at forhindre, at rotter kravler op i barnevogne. Selvom man sætter net over vognen, vil det ikke holde rotten ude, mener Claus Schultz.

- Det er faktisk svært, for den er dygtig til at klatre, og man kan give mange grunde til, at det sker. Det er klart, at varmen har en stor betydning for rotter på den her tid, hvor det er så koldt. Og de net man kan sætte for, har jo det formål at holde insekter ude, så jeg vil tro, at en rotte bare vil klatre ind under det. Der er ikke andet at gøre end at være opmærksomme, fortæller han.

Selvom det heldigvis sjældent går så galt som i dette tilfælde, er der en god grund til at holde ekstra godt øje i øjeblikket. I 2012 har der nemlig været flere rotter end normalt. 

- Det her år har været ekstremt i forhold til antallet af rotter. Vi forventer, at vi kommer tæt på rekordårene fra 2007 og 2008, hvad angår antallet af rotter, siger han.