Peder og Steen alias Team Tvilling kommer i land efter svømningen.
Peder og Steen alias Team Tvilling kommer i land efter svømningen. Foto: Bax Lindhardt

Steen og Peder Mondrup har sat sig for, at de vil være de første tvillinger i verden, der gennemfører en Ironman sammen - at den ene er spastiker, er ingen hindring.

Der afholdes i denne weekend KMD Ironman Copenhagen, det betyder 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og så slutter man lige af med et maraton på lidt over 42 kilometer.

Hver disciplin for sig er godt gået. At fuldføre alle tre i streg på under 17 timer (den officielle tidsgrænse) er imponerende. Men at gennemføre som tvillingepar, hvor den ene er spastiker og helt afhængig af sin kørestol, er nærmest en uvirkelig præstation.

Se alle billederne fra IronMan i København: Her svømmer Steen og Peder

ironman bt

Men det er netop hvad Steen og Peder Mondrup er i gang med.

- Det er lidt uvirkeligt, at jeg skal være med i en Ironman. Men jeg glæder mig vildt meget til det, og jeg tror, at det bliver en rigtig fed oplevelse med masser af opbakning ude på ruterne, siger Peder Mondrup i en pressemeddelelse fra 'Team Tvilling'.

De to brødre blev født tre måneder for tidligt i januar 1980. De vejede kun 1.200 gram hver. Peder har siddet i kørestol hele livet, mens Steen har fuld førlighed og altid har dyrket meget sport. Derfor er det tvillingebror Steen, som kommer til at trække sin bror igennem, selvom det også er en hård fysisk og mental opgave for Peder.

KMD Ironman Copenhagen  2014

- Som spastiker skal jeg styre mine spasmer undervejs, og det kræver meget mere energi, end folk måske tror. Mentalt forbereder jeg mig hver dag på udfordringen. Når dagen nærmer sig, skal jeg fokusere meget intenst på, hvad jeg skal lave og sætte mig op til det. Steen og jeg kommer til at træne sammen i mange timer, så jeg kan vænne mig til at være i gang i lang tid ad gangen. Det kræver selvfølgelig meget energi af os begge, både fysisk og mentalt, men jeg skal nok blive klar til det, har Peder Mondrup fortalt om forberedelserne til søndagens Ironman.

De har allerede gennemført maraton og halve jernmænd distancer, men det er første gang, at ´Team Tvilling´prøver kræfter med en Ironman.Inspirationen til at stille op sammen har de fra en amerikansk far og søn, der har gennemført Ironman Hawaii flere gange. Det er tvillingernes mål at få sat fokus på, at kørestolsbrugere og handikappede kan meget mere, end de tror. At man ikke skal tænke på begrænsninger, men muligheder.

Peder og Steen alias Team Tvilling under svømningen.

- Jeg har i mange år drømt om at gennemføre en Ironman, og nu har jeg chancen for at gøre det sammen med min bror på en måde, der giver dybere mening for os begge. At vi deltager sammen, giver Peder muligheden for at være med på lige fod med alle andre idrætsudøvere, og vi får muligheden for at give os selv den største mentale og fysiske udfordring, fortæller Steen Mondrup.

Tvillingerne regner med, at det kommer til at tage mellem 15 og 16 timer at gennemføre.

Konkret gennemfører de løbet sammen på følgende måde:
* 3,8 km havsvømning: En oppustelig kajak, som Peder ligger i og som Steen trækker via en sele og et torv.
* 180 km cykling: En specialdesignet cykel, hvor Peder sidder foran fastspændt i et sæde, mens Steen cykler.
* 42,2 km løb: En specialdesignet letvægtsløbekørestol som Peder sidder i og som Steen skubber foran sig.

KMD Ironman Copenhagen  2014

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.