Se den vanvittige video HER

Dagens video på bt.dk af en stangstiv litauisk chauffører, der slingrer rundt på E45-motorvejen mellem Padborg og Kliplev vækker forargelse på både venstre- og højrefløjen.

Enhedslistens transportordfører kræver handling. - Det er jo en dræbermaskine, han kører i. Vi bliver simpelthen nødt til at få noget mere kontrol af de her chauffører, siger Henning Hyllested, der for nylig tog emnet op i retsudvalget, hvor det viste sig at politiet ikke har overblik over problemets omfang.

- Men det her problem skyldes jo i bund grund, at vi har fået et løsarbejdersystem, hvor østeuropæiske chauffører holder og venter på kørselsordrer nede i Padborg og på andre terminaler. Her sidder de så og forsøger at overleve, og de sidder så måske og får sig noget vodka. Når så en ordre kommer, så siger man jo ikke nej, for så er man færdig, og så har vi det her problem, siger han og opfordrer politiet tilat føre mere kontrol på terminalerne.

Også Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Jørn Dohrmann, er fortørnet.

- Der er jo ingen ordentlig kontrol af det her. Politiet vil ikke ud med hvor mange østeuropæiske chauffører, der står bag spritkørsel, fordi de skal trække tallene manuelt, hvilket de mener er for besværligt. Og det mener jeg altså er forrykt, når man ser på alvoren af det her. Det er jo under, at en episode, som den her ikke koster menneskeliv. Det er jo et mordvåben, han kører rundt i, lyder det fra parlamentsmedlemmet.

Han foreslår, at man øger kravene og straffene til chaufførerne.

- Jeg mener, man bør kræve, at udenlandske chauffører skal have bestået en dansk køreprøve eller anden form for dansk kursus, inden de må køre her. Samtidig bør alle chauffører, både danske og udenlandske, der tages med en promille over 2,0, fratages retten til erhvervskørsel for evigt, siger han.

BT arbejder på at få en kommentar til problemstillingen fra justitsminister Karen Hækkerup.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER