Buddhist, børnepsykolog, opvokset i venstreorienteret kollektiv og nu i spidsen for en stærkt anti-islamistisk bevægelse. Modsætningsfyldt? Ikke for Nicolai Sennels. Han er det danske ansigt på den modstand mod - og ikke mindst frygt for - islam, der lige nu buldrer gennem Europa.

Talsmanden for den islam-kritiske bevægelse Pegida Nicolai Sennels er en kontroversiel figur. Den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti har skabt sig en profil som en aggressiv islamkritiker.

De seneste mandage har han stået i skæret af brændende fakler i spidsen for den anti-islamiske bevægelse Pegida. Skiltet i hans hånd siger ‘Ingen mord for ord.’ Det er de færreste uenige i. Men gennem tiden er han også blevet tillagt holdninger, som både har kostet ham et job og givet ham stempler som ‘racist’ og ‘ekstremist’ fra modstandere, som går på gaden i moddemonstrationer.

Pegida er en forkortelse for 'patriotiske europæere mod islamiseringen af Vesten', på tysk Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes.

Bevægelsen er stiftet af den 41-årige Lutz Bachmann i Dresden, som ligger i det tidligere Østtyskland, og den er blevet kædet sammen med højreekstreme kræfter i Tyskland.

Pegida-bevægelsen tror på, at der er en islamisering i gang af Tyskland og Vesteuropa. I Danmark hedder bevægelsen Pegidadk. Ifølge Nicolai Sennels ønsker Pegidadk at markere deres bekymring over fundamentalistisk islam.

BT præciserer

BT skrev søndag d. 1. februar, at socialdemokratiske politikere i Københavns Kommune er bekymrede for, om Pegida-talsmand Nicolai Sennels kan bestride sit job som børnepsykolog, idet han mener, 'at muslimer er genetisk disponeret for had og vold'. Det skal understreges, at Nicolai Sennels ikke har sagt ovenstående, men at udlægningen stammer fra socialdemokraten Jonas Bjørn.

Læs hele portrættet af Nicolai Sennels 'Fra hippie-søn til islamkritiker: Da Nicolai fik kvalme' i BT Søndag d. 1. februar.