Dette er det nye skilt, som danske bilister skal holde udkig efter, når de parkerer på private parkeringspladser.
Dette er det nye skilt, som danske bilister skal holde udkig efter, når de parkerer på private parkeringspladser. Foto: Anders Wendt Jensen via FDM

Tirsdag trådte en ny lov i kraft, der påbyder, at alle private parkeringspladser med særlige regler skal skiltes med et hvidt P på en sort baggrund. Er der ikke skiltet tydeligt ved alle parkeringsområdets indkørsler, kan der ikke udstedes p-afgifter på pladsen.

Formålet med den ny skiltning er, at gøre det nemmere for bilister at gennemskue, hvor det er tilladt at parkere.

Ud over det sorte skilt med det hvide P skal der desuden være undertavler, der oplyser om retninglinjerne for parkering på de pågældende private områder.

oædfhp9asohyu8fdfasdfsdfffffrase

Den nye regel om klar skiltning glæder Forende Danske Motorejere, FDM, der har savnet tydelighed angående parkeringsområder, da der gælder forskellige regler ved private og kommunale parkeringspladser.

Det har indtil dog ikke været lige nemt alle vegne at finde ud af, på hvilken type plads man opholdt sig på.

»Vi modtager adskillige klager fra bilister, der føler, at de har fået bøder på et forkert grundlag, fordi de har misforstået skiltningen. Derfor er det glædeligt, at reglerne bliver ændret, så man fremover kan forvente at blive orienteret om parkeringsreglerne med overskuelig skiltning,« udtaler Helle Brasch, jurist i FDM, i en pressemeddelelse.

I 2019 vil den sidste del af den ny lovgivning for skiltning på private parkeringspladser træde i kraft. Til den tid vil det også blive påbudt at skilte inde på selve området, hvor biler kan parkeres.

FDM har foretaget en undersøgelse blandt parkeringsselskaberne Q-park, Onepark, Cityparkering og Europark, hvoraf de to første virksomheder kunne oplyse tirsdag, at de allerede følger den ny skiltningspligt.

Parkeringsvagt, p-vagt

Cityparkering vil først have gennemført skiltningen til fulde om tre til fire uger, forlyder det, mens Europark ikke vendte tilbage til FDM.

Det har heller ikke været muligt for BT at få et svar fra Europark.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.