Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Politikere og borgere viser deres sympati for 14-årig lam pige, efter Københavns Kommune har nægtet at tage ansvar og betale erstatning

Københavns Kommune nægtede forleden ethvert ansvar i ulykken, hvor to 14-årige piger styrtede ned ved Dronning Louises Bro på Nørrebro den 28. januar 2012.

Den beslutning vækker stor forargelse.

 

Lige siden har tusindvis af personer nærmest stået i kø for at vise deres sympati for familien til den 14-årige og foragt for Kommunens beslutning. 

- Det er meget overvældende, at opleve den store støtte vi får fra folk i alle aldre, siger Birgitte Jersøe, mor til 14-årige Frida.

Ved ulykken, hvor et tæret rækværk pludselig knækkede, kom de to piger slemt til skade. Den ene af dem - 14-årige Frida - brækkede ryggen, og hun er nu lam fra livet og ned. Hendes veninde pådrog sig en kraftig hjernerystelse ved det fire og en halv meter lange fald.

Flere politikere, både fra Københavns Borgerrepræsentation og Folketinget, har i de seneste dage undret sig over Kommunens beslutning, og nogle har endda krævet en uvildig undersøgelse af sagen.

HVAD SYNES DU OM KØBENHAVNS KOMMUNE ADFÆRD I DENNE SAG? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Hjemme hos familien Jersøe i det centrale København har telefonen kimet, ligesom indbakken på e-mailen støt er vokset med tilkendegivelser fra folk, som støtter op om deres kamp mod Kommunen.

- Det virker som om, at mange virkelig er blevet ramt på deres retfærdighedsfølelse og er blevet provokeret af, at Kommunen ikke tager ansvar, siger Birgitte Jersøe.

Også på Facebook er støtten til de to 14-årige piger enorm. Siden torsdag aften har mere end 8.000 personer meldt sig ind i gruppen 'Københavns Kommune! Tag ansvar for Frida og Felicia,' som er en støtteside til de to piger.

- Det er helt vildt. Det er kun rart for os, at der er mange, som støtter os i denne sag. Både politikere og mennesker som vi ikke kender. Det er rent etisk, at mange forholder sig til det, hvor folk ikke mener, at det kan være rigtig, at en familie og et barn skal gennem en retssag med Kommunen, for noget som det her, siger Birgitte Jersøe.

På Facebook-gruppens væg opfordrer flere til, at man skal sende breve til Kommunen, mens andre giver udtryk for deres foragt over beslutningen om ikke at tage ansvar.

Blandt andet skriver Hans-Henrik:

- Det er forkasteligt, at når en person kommer til skade på grund af manglende vedligeholdelse, fejl eller uheldige omstændigheder og bliver lam for livet, skal hun kæmpe med en størrelse som Københavns Kommune for at få erstatning.       

Og den store støtte er meget betyder meget for familien Jersøe.
   - Det er helt vildt, at der er så mange mennesker, som har meldt sig ind i gruppen på Facebook. Der er fremmede mennesker, som reagerer på det her og skriver breve til politikerne. Det er virkelig overvældende, siger Birgitte Jersøe.

Hvad synes du om, at Københavns Kommune nægter at betale erstatning til den 14-råige pige, der blev lam, da hun lænede sig op ad et råddent rækværk, som kommunen ikke havde ført tilsyn med?

Deltag i debatten herunder

Andre læser også