Indtil nu har der kun cirkuleret grynede og ufuldstændige billeder af Omar Abdel Hamid El-Hussein, der lørdag og natten til søndag etablerede sig som terrorist, da han først dræbte 55-årige Finn Nørgaard i forbindelse med et debatarrangement og sidenhen 37-årige Dan Uzan, der holdt vagt ved en jødisk fest.

Men på dette billede kan man tydeligt se 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, der søndag morgen blev dræbt af politiet, da han beskød dem på Svanevej på ydre Nørrebro i København.

VED DU NOGET? To mænd er blevet sigtet for at hjælpe terroristen Omar, og BT vil gerne høre fra dig, hvis du kender de to. Skriv til 1929@bt.dk.

Jyllands-Posten har talt med faderen til den afdøde terrorist, og faderen er rystet over sin søns gerning:

»Jeg er ligeså chokeret som resten af verden er. Jeg fik det at vide af politiet, som ringede til mig,« siger faderen til Jyllands-Posten og forklarer, at han ikke ønsker at uddybe sagen yderligere.

Selvom faderen er forundret over sin søn, havde Omar Abdel Hamid El-Hussein trods sin unge alder fået flere chancer af det danske retsvæsen.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

Ifølge hans tidligere domme, som bt.dk har fået aktindsigt i, er han i hvert fald tre gange blevet prøveløsladt, så han ikke behøvede afsone hele den straf, som han var blevet idømt i retten.

I juni 2011 bliver han prøveløsladt med en reststraf på 124 uafsonede dage fra den straf på et års fængsel, som han 4. marts 2011 blev idømt i Københavns Byret. Her var han tiltalt for at være flygtet som anholdt, for en solid samling af diverse ulovlige stikvåben som bajonet, daggert og sværd og for tyveri.

Juli 2012 bliver han igen prøveløsladt - denne gang med en reststraf på 62 dage fra den straf på et halvt års fængsel og bøde, som han 8. marts 2012 blev idømt ved Retten på Frederiksberg for vold og overtrædelse af færdselsloven.

Foto: COPENHAGEN POLICE / HANDOUT
Vis mere

Foto: HO
Vis mere

I august 2013 slipper han med en betinget dom på fængsel i 21 dage, da han i Københavns Byret bliver idømt samfundstjeneste for nye overtrædelser af våbenloven vedrørende en kniv og en enhåndsbetjent foldekniv.

Og endelig bliver han for to uger siden prøveløsladt for den dom på to års fængsel for et livsfarligt knivstikkeri mod en tilfældig 19-årig mand i et S-tog i København, som Retten på Frederiksberg idømte ham 19. december 2014.

Østre Landsret vurderede, at han risikerede at komme til at sidde bag tremmer for længe, fordi sagen om knivstikkeriet var blevet anket. Derfor blev han løsladt 30. januar.