Nu tager det bare to timer at komme rundt på hele Bornholm. Alle seværdighederne er nemlig samlet i den nyåbnede minigolfpark, der er Nordeuropas største.

Fra Rønne havn til øens afkroge og tilbage til Bornholms Lufthavn. Det er konceptet i den nyåbnede Bornpark, der har samlet alle de store og mindre store stop, man skal forbi på sin bornholmertur.

Slå bolden rundt om rundkirken i Nyker, hen over Døndalen, forbi granitstenene ved Hammershus og gennem Ekkodalen. Få Rokkestenen til at rokke på vejen, og skyd så bolden lige ud af den lange landingsbane ved Bornholms Lufthavn inden afgang.

Minigolfparken har miniature-udgaver af rundkirker på over to en halv meter.
Minigolfparken har miniature-udgaver af rundkirker på over to en halv meter. Foto: Pelle Rink
Vis mere

Konceptet i Nordeuropas største minigolfpark er, at du kan opleve alle øens seværdigheder med sjov, leg og læring. Og det er to tilflyttere, der har udtænkt, bygget og finpudset hele setuppet.

»Vi har udviklet en quiz og opsat små fortællinger om de steder, man kommer forbi på vejen,« siger Thomas Sørensen, der ejer minigolfparken sammen med sin kone Christina Sørensen.

De flyttede fra Sjælland til Bornholm i 2009 og har siden sidste år boret og bygget for at få parken klar til denne sommer.

Ejerne Christina og Thomas Sørensen har sørget for wow-effekter på hele turen rundt.
Ejerne Christina og Thomas Sørensen har sørget for wow-effekter på hele turen rundt. Foto: Pelle Rink
Vis mere

»Det har været vigtigt for os, at vi har bygget parken i bornholmske materialer, så når man eksempelvis kommer forbi Hammershus, så er det en fuldstændig miniudgave bygget af originale sten fra den rigtige seværdighed,« forklarer Thomas Sørensen.

Den 18-huller lange minigolfbane er 3.000 kvadratmeter i sig selv, og det er endnu et skud på stammen af outdoor-turisme på Bornholm. Mens mange andre virksomheder specialiserer sig i hårdere aktiv udendørssport, har ejerne her fokuseret på, at alle skal kunne være med. Og især skoleelever på lejrtur kan få meget ud af at besøge golfbanen.

Ved hullerne er små fortællinger om seværdighederne, og desuden har ejerne udviklet en quiz for spillerne.
Ved hullerne er små fortællinger om seværdighederne, og desuden har ejerne udviklet en quiz for spillerne. Foto: Pelle Rink
Vis mere

»Vi har haft fokus på, at alle kan være med, og alle har jo prøvet at spille minigolf før, så det kræver ikke noget særligt. Vi har også lagt mange kræfter i at skabe luft og plads, så man ikke skal stå i kø, og så er der mange wow-effekter. Østerlars Rundkirke er f.eks. over to en halv meter høj,« praler Thomas Sørensen.

Hans egen personlige favorit er Bornholms højeste punkt, nemlig Kongemindet ved Rytterknægten på 9. hul.

Hul 9 – Kongemindet ved Rytterknægten. Rytterknægten midt i Almindingen er Bornholms højeste punkt og tredjehøjeste punkt i hele Danmark.
Hul 9 – Kongemindet ved Rytterknægten. Rytterknægten midt i Almindingen er Bornholms højeste punkt og tredjehøjeste punkt i hele Danmark. Foto: Pelle Rink
Vis mere

For at parken kan løbe rundt, skal der omkring 15.000 golfere igennem om året, men parret drømmer om at have 25.000 mennesker forbi parken.