Velbekomme, lyder det kækt i en kontant besked fra en Netto-medarbejder til en 'skralder', der spreder sig på Facebook i disse dage.

Netto-medarbejderen blev tilsyneladende så træt af, at en person jævnligt tager for sig af kasserede varer fra dagligvarebutikkens containerne, at medarbejderen tog sagen i egen hånd.

'Din yndlings Netto-medarbejder' underskriver den ansatte sin harske hilsen, som en skralder fandt opsat ved containerne:

- Håber, din mad smagte godt, selvom jeg har tisset i containerne hver dag de sidste to uger. Vi har din nummerplade, og hvis du kommer igen efter i dag, bliver du meldt. VELBEKOMME!

Se sedlen her:Sedlen har floreret på Facebook i et par dage, men nu trækker dagligvarekæden i land. Container-tisseri er ikke en del af virksomhedens politik, forsikrer Netto i en besked på kædens Facebookprofil. Medarbejderens besked kaldes 'uheldig':  

- Vi vil gerne understrege, at sedlen absolut ikke afspejler virksomhedens politik ligesom, at det heller ikke er noget, vi moralsk synes, er ok. Dette er meget klart indskærpet over for medarbejderen, som har handlet på egen hånd, skriver Netto.

Kæden tilføjer, at medarbejderen, der altså tilsyneladende har fået en solid skideballe, slet ikke har tisset i containeren. Men tis er altså ikke noget, man skal spøge med, mener Netto:

- Det betyder imidlertid ikke, at det er ok med sådanne sedler, og vi tager fra Nettos side klar afstand fra sådanne sedler, lyder det.

Er det i orden at tage kasseret mad fra supermarkederne? Deltag i debatten på BTs facebook-side HER.

'Skraldere' tager for sig af madvarer, som butikker og supermarkeder kasserer, hvis de f.eks. har en defekt indpakning eller har overskredet sidste salgsdato - også selvom de ikke er fordærvede og altså godt kan spises.

Skralderne gør det af flere forskellige årsager - principielle såvel som konkrete. Nogle for at vise modstand mod overproduktion, ressourcespild og madspild, og andre gør det ganske enkelt, fordi det er gratis mad, og de måske ikke har så mange penge at gøre godt med.

Blandt skraldere opfattes sedlen ikke overraskende som grotesk. Det er efter sigende kotume blandt nogle butikker, at containerne overhældes med klorin, så madvarerne ødelægges. Og nu er urin altså den nye trussel.

- Hvad er det for noget? Er det smartere, at maden bare smides ud? Nogle mennesker er mærkelige og HELT ude i hampen, skriver f.eks. en af de mange, der har delt Netto-medarbejderens seddel på Facebook.